En liten vardagslista är aldrig fel?

Jag ville blogga i kväll men kom spontant inte på om vad. Då kom jag på att jag för en tid sedan ramlade över en vardaglig lista hos Spiderchick-Moa.
 
Jag letade upp den och... ptja... varför inte fylla i den?! Vi kör så får vi se vart vi landar. Kanske lär vi oss någonting nytt om varandra.
 
Något jag värderar högt i min vardag just nu
Mer och mer min träning faktiskt. Jag var aktiv som tusan när jag var yngre och höll på med en massa sporter. Men i snart tio års tid har jag varit en periodare. Tills nu! För nu har den här positiva perioden hållit i sig sedan augusti förra året. Och jag hoppas att det håller i sig, för jag mår så bra av att träna. Hoppas jag aldrig glömmer det.
 
Det här äter jag till frukost
Jag är ingen förebild när det kommer till frukostar. Detta går faktiskt också i perioder. Jag vill vara bättre på frukost, men jag har för dålig fantasi. Ibland ramlar jag in i något grötrace som håller i sig i ett par veckor innan jag tröttnar. Smoothies ibland. Det vitaste rostbröd ni kan tänka er ibland. Väldigt olika. Ibland inget alls.

När jag går och lägger mig
Här har jag försökt att bli bättre. Säger jag och bloggar klockan 23.02. Jag har börjat värdera min sömn bättre. Mycket tack vare att varje dag med Iris numera startar nånstans mellan 04.50 och 05.10 på morgnarna. Då gäller det helst att sova vid 22.00 som senast. Men, som ni märker, är det lite olika med det där.
 
Saker som står på min tråkiga to do-list just nu
Det finns alltid saker. Det är fascinerande för ofta tar det inte särskilt lång tid att bara lösa det och bli av med det. Som att rensa ur ett par gamla kartonger i gästrummet (som stått där sedan vi flyttade in). Som att kolla varför det droppar vatten från vattenslangen ute på altanen. Som att kapa trädet som växer under altanen. Som att köpa en ny glödlampa till lampan i köket då en av fem glödisar slutat lysa. Sådana smågrejer.

Vi bryter av med en bild på ett gäng från Grekland i höstas.
 
När jag går upp
Det är olika, men allt som oftast vid 06.00. Det är väl majoritet, om inte tidigare. Beror på om Iris är mitt ansvar på morgonen eller ej. Annars brukar jag och Johanna försöka ge varandra varsin sovmorgon på helgerna.
 
Då går jag till jobbet
Väldigt olika detta också, då jag börjar så konstiga tider. Jag kan starta ett pass alltifrån 06.00 och 09.00, till 12.00 och 15.00. Men om vi tar det i tid så cirka 75 minuter innan jag börjar.
 
En vanlig vardagseftermiddag
Oftast går dessa i ett, vi kan ta i dag som ett exempel. Jag hämtar Iris vid 16.30 på förskolan. Vi åker hem och jag börjar direkt med maten. Antingen leker hon på egen hand eller så hjälper hon mig. Vi pendlar mellan att ha roligt tillsammans, till att hon visar prov på sin starka vilja. Som i kväll när hon skulle äta mat, men mozzarellan hade smält ner i pastan. Katastrof!
 
Vi äter. Antingen äter Iris som tusan, eller också säger hon "klaa!" redan efter ett par minuter. Då sätter hon sig framför teven och jag får äta själv. Lite senare kommer Johanna hem. Iris fixas för att sova, en av oss lägger henne och den andra tar köket. Och efter det kommer min och Johannas egentid.

Vi försöker umgås. Se en film, se ett avsnitt en serie vi följer eller så, nära varandra i samma soffa. Men det kan också hända att vi bara landar i varsin soffa och slösurfar i två timmar innan vi går och lägger oss. Ibland behöver det också, när man inte orkar annat. Det där är lite blandat.
 
Vad jag gör på vardagskvällar
Lite som det ovan. Allt som oftast försöker jag och Johanna att umgås lite under kvällarna, vilket vi oftast gör. Fördelen med att Iris går upp vid fem på morgnarna, är att hon då tidigare sovit sedan cirka 19 kvällen innan. Det ger mig och Johanna tre-fyra timmars egentid varje kväll, vilket är lyx. Får se hur det blir från barn två i maj/juni!
 
Har jag söndagsångest
Inte alls faktiskt. Det var längesedan jag hade det. Men då är det väldigt sällan jag jobbar måndag-fredag också. Oftast jobbar jag var tredje helg eller så och det är ofta som jag är ledig en onsdag eller kanske torsdag mitt i veckorna. Så nej, ångest för att det är söndag var längesedan jag kände.
#1 - - Lina:

Roliga frågor, jag återanvänder gärna dem!
Mycket fin blogg!

Svar: Gör det! Och tack :)
Robin - Pappablogg.com