Är min bägare full?!

Förra veckan fick jag en anledning att lära mig en ny fyrsiffrig kod. Och nu är jag lite rädd.

Visst är det mycket som sifferminnet ska klara av. Mammas och pappas mobilnummer (i den mån man behöver kunna dessa utantill 2018), dotterns personnummer, alla koder på internet, var jag hittar sportkanalerna i tv-menyn – och så vidare!

Det är mäktigt hur mycket som får plats där inne. Men nu börjar jag undra om min bägare har blivit full och gammal information börjat försvinna i förmån för ny.

Som med den här nya koden. Den var enkel. Jag kunde komma ihåg den genom att lägga två hockeyspelares nummer efter varandra. Inga konstigheter alls.

Men. Så står jag vid kassorna i mataffären häromomdagen och ska betala. Koden till betalkortet är helt borta. Plötsligt kan jag den inte alls. Jag har ingen aning om en enda siffra.

Jag slår fel två gånger, får en varning att jag har ett försök kvar. Tror jag kommer på det. Slår fel igen. Helvete. Kortet spärrat.

Jag åker hem och ringer till min bank, de skickar koden via post. Fick hem den i går och kunde konstatera att mina desperata gissningar där i affären inte ens var nära. 

Och inte blev det bättre efter ett par nätters sömn heller. Jag fick för mig att koden kanske skulle komma tillbaka till mig då. Men icke.

Har ni varit med om detta?
Vad beror det på? Stress?

Blev ändå lite rädd för mig själv.
Menar... vad glömmer jag härnäst?