Jag för ont i magen av det här

Man får inte göra såhär.
Jag är på väg till jobbet och är snart framme. Då går jag runt hörnet och möts av en barnvagn. Jag tänker att "vad vågat av någon att lämna vagnen, tänk vad lätt att bara ta den om någon vill ha en snygg vagn."

Jag tänkte självklart inte att det skulle ligga ett spädbarn och sova i den. Men det gjorde det. Genom fönstret kunde jag se den troliga mamman sitta vid ett bord och läsa i en bok. Inte minsta uppmärksam på vagnen.

Jag fick så ont i magen. Men vad skulle jag göra? Huuur kan man göra så här? Förstår inte den här personen att om någon bestämmer sig, så är den här vagnen - och barnet!! - borta på bara ett fåtal sekunder.

Mamman såg dessutom ut att behöva resa sig upp för att se vagnen. Den var inte ens fastlåst. Där låg en max två månader gammal bebis och sov. Medan morsan läste en bok på andra sidan betongväggen.

Förlåt mig nu.
Men alla ska inte ha barn.

Jag har inte ens övervägt att lämna Iris sovandes på vår framsida för att jag då inte har uppsikt över henne hela tiden. Hon får sova på altanen där vi ser henne. Och då kan jag tycka att det är lite jobbigt att ens springa upp på övervåningen och hämta något i tio sekunder.

Men men.
Alla är vi olika.
#1 - - npfmorsan:

En annan aspekt som slog mig så här i vintertid...det kan ju rasa ner både snö och is från taket då barnvagnen stod just där.Får rysningar...och nej alla ska inte ha barn!!