Iris mammakär som aldrig förr

Vi vet inte riktigt om Iris har på känn att en stor förändring är på väg att hända, men sedan några veckor tillbaka har hon blivit oerhört mammakär. Vi pratar om magen, om hennes syskon och att bebisen ska kom när hon fyller år nästa gång.

Att bebisen ska bo hos oss, alltid och att hon liksom ska "dela" mamma och pappa (framför allt mamma) med en annan person, är nog svårare att förstå. Men det är en klar mammaperiod just nu. Vi ser den framför allt på morgnarna. Som den här veckan, då går Johanna upp med Iris och jag kommer ner lite senare.

Johanna är då oftast stressad och jag ska försöka ge understöd genom att "ta över" Iris. Men det är lättare sagt än gjort. Hon ska vara med mamma, helst i hennes famn och att umgås med pappa är inte intressant.

Förrän mamma går. Då tar det tio sekunder och sedan är Iris som förbytt. Då sitter hon gärna i min famn, myser och vi har en trevlig morgon tillsammans. Men så länge mamma är hemma, då är det hon som gäller.

Iris visar hur skidåkarna på teven står när de åker i nedförsbacke.
#1 - - Pauline:

Åh, alltså det är likadant här hemma! Och har väl egentligen varit från början.
Kan knappt laga mat utan att hon börjar stöka med A och kommer dom och tittar vad jag gör nästan kastar hon sig ur hans famn mot mig.
Vet inte vem det är jobbigast för hehe. Men det kanske vänder lite när man börjar jobba? 😅