Är du också allergisk mot taklampor? Här är lösningen!

Detta är ett samarbete med Philips.

Jag har varit inne på det några gånger tidigare i bloggen, hur jag är allergisk mot taklampor. När vi äter middagar hemma lyser det aldrig i taket, utan det är stearinljusen på bordet som lyser upp vår mat.

Jag blir stressad och får ont i huvudet av för skarpa ljus. När jag sitter på jobbet, jobbar kväll och är sist kvar använder jag dimmerknapparna och sänker ljuset. Då kan jag slappna av.

Därför kändes det väldigt roligt och framför allt passande när Philips hörde av sig till mig och ville göra detta samarbete. Det handlar om deras fantastiska och smarta Hue-lampor!

Jag läste om produkterna när de hörde av sig och blev såld direkt. Än mer efter att jag nu fått prova dem hemma. Jag ska berätta för er varför detta är något som passar alla och varför det är den perfekta presenten.

Det handlar om lampor som du enkelt byter ut mot dina ”vanliga” glödlampor där hemma och som kommer att ge en helt ny touch till ert hem.

Ett varmare ljus skönt under tidiga morgnar.

Via Bluetooth och en app i din mobil kan du sedan enkelt styra dessa lampor. Ljus, färg, timmar de ska lysa. Du kan till och med få lamporna att väcka dig på morgonen – och få lamporna att lysa när du inte är hemma.

Jag kan ge mitt eget hem som exempel. Jag har satt en lampa i mitt och Johannas sovrum och en i vardagsrummet på nedervåningen. Eftersom att vi har öppen planlösning nere, är det oftast den här lampan som brukar lysa.

Nu kan jag bestämma om jag vill ha det starka vakna ljuset (som passar när Iris leker), eller om jag vill dämpa med en mer avslappnande orange toning som passar under lugna kvällar.

På övervåningen i vårt sovrum kan lamporna hjälpa en segväckt filur som mig att komma upp på morgonen. Du ställer enkelt in en tid 10, 20 eller 30 minuter innan du har tänkt gå upp och lampan höjer sakta ljuset.

I mobilappen finns redan färdiga förslag på ljus som passar till olika situationer. Här kan du enkelt slå på ”sunrise” och det är som om om det är solen som väcker dig – mitt i mörka december.

Jag skulle kunna prata hur mycket som helst om dessa smarta Hue-lampor från Philips, men jag tror att ni har förstått grejen! Jag tycker verkligen att ni ska spana in dessa om ni som jag vill kunna styra ännu en grej enkelt och flexibelt i hemmet.

Om detta låter intressant vill jag att ni kollar på den här videon!

Och när ni har gjort det kan ni återigen läsa mer om produkten här.

Köpa Hue-lamporna kan du bland annat göra via Elgiganten.

#1 - - Anonym:

Jag kan också känna stress efter tända taklampor och starkt ljus.

#2 - - npfmorsan:

Hm detta låter verkligen intressant ☺ speciellt då man tydligen kan få upp sjusovare om mornarna 😁
Tack för tipset 👍

#3 - - Janet:

Vilket bra tips, det ska jag definitivt titta närmare på!