Jag för ont i magen av det här

Man får inte göra såhär.
Jag är på väg till jobbet och är snart framme. Då går jag runt hörnet och möts av en barnvagn. Jag tänker att "vad vågat av någon att lämna vagnen, tänk vad lätt att bara ta den om någon vill ha en snygg vagn."

Jag tänkte självklart inte att det skulle ligga ett spädbarn och sova i den. Men det gjorde det. Genom fönstret kunde jag se den troliga mamman sitta vid ett bord och läsa i en bok. Inte minsta uppmärksam på vagnen.

Jag fick så ont i magen. Men vad skulle jag göra? Huuur kan man göra så här? Förstår inte den här personen att om någon bestämmer sig, så är den här vagnen - och barnet!! - borta på bara ett fåtal sekunder.

Mamman såg dessutom ut att behöva resa sig upp för att se vagnen. Den var inte ens fastlåst. Där låg en max två månader gammal bebis och sov. Medan morsan läste en bok på andra sidan betongväggen.

Förlåt mig nu.
Men alla ska inte ha barn.

Jag har inte ens övervägt att lämna Iris sovandes på vår framsida för att jag då inte har uppsikt över henne hela tiden. Hon får sova på altanen där vi ser henne. Och då kan jag tycka att det är lite jobbigt att ens springa upp på övervåningen och hämta något i tio sekunder.

Men men.
Alla är vi olika.

Fritt fram för småbarnsföräldrar att relatera

Ni vet när man har lite extra bråttom på morgonen.
När allting är en kamp.

Det är en kamp att ta på en ny blöja.
Det är en kamp att ta på byxorna.
Absolut en kamp att få på strumporna.
Och en ny tröja ska vi inte ens tala om.

Ni vet när man redan har hunnit bli sen.
Och barnet ligger på golvet i bara blöjan.
Detta efter att ha slitet av sig alla kläderna.
Mm. Bra! Om ni vet den känslan, addera detta:

Ni ska äntligen lämna hemmet mot föris.
När ni möts av den där seriösa, stelna blicken.
Den där blicken som ger er det ni inte behöver:

Bajs!

Av med kläderna.
Byta blöjan.
Börja om från början.

Efter det blev hon dock som ett nytt barn.
Det var plötsligt roligt att klä på sig.
Hon är som sin mor, käre Iris.
En lugnare och bättre människa – efter morgonbajsningen.

Så efter detta var det bara att börja om från början.

Är du också allergisk mot taklampor? Här är lösningen!

Detta är ett samarbete med Philips.

Jag har varit inne på det några gånger tidigare i bloggen, hur jag är allergisk mot taklampor. När vi äter middagar hemma lyser det aldrig i taket, utan det är stearinljusen på bordet som lyser upp vår mat.

Jag blir stressad och får ont i huvudet av för skarpa ljus. När jag sitter på jobbet, jobbar kväll och är sist kvar använder jag dimmerknapparna och sänker ljuset. Då kan jag slappna av.

Därför kändes det väldigt roligt och framför allt passande när Philips hörde av sig till mig och ville göra detta samarbete. Det handlar om deras fantastiska och smarta Hue-lampor!

Jag läste om produkterna när de hörde av sig och blev såld direkt. Än mer efter att jag nu fått prova dem hemma. Jag ska berätta för er varför detta är något som passar alla och varför det är den perfekta presenten.

Det handlar om lampor som du enkelt byter ut mot dina ”vanliga” glödlampor där hemma och som kommer att ge en helt ny touch till ert hem.

Ett varmare ljus skönt under tidiga morgnar.

Via Bluetooth och en app i din mobil kan du sedan enkelt styra dessa lampor. Ljus, färg, timmar de ska lysa. Du kan till och med få lamporna att väcka dig på morgonen – och få lamporna att lysa när du inte är hemma.

Jag kan ge mitt eget hem som exempel. Jag har satt en lampa i mitt och Johannas sovrum och en i vardagsrummet på nedervåningen. Eftersom att vi har öppen planlösning nere, är det oftast den här lampan som brukar lysa.

Nu kan jag bestämma om jag vill ha det starka vakna ljuset (som passar när Iris leker), eller om jag vill dämpa med en mer avslappnande orange toning som passar under lugna kvällar.

På övervåningen i vårt sovrum kan lamporna hjälpa en segväckt filur som mig att komma upp på morgonen. Du ställer enkelt in en tid 10, 20 eller 30 minuter innan du har tänkt gå upp och lampan höjer sakta ljuset.

I mobilappen finns redan färdiga förslag på ljus som passar till olika situationer. Här kan du enkelt slå på ”sunrise” och det är som om om det är solen som väcker dig – mitt i mörka december.

Jag skulle kunna prata hur mycket som helst om dessa smarta Hue-lampor från Philips, men jag tror att ni har förstått grejen! Jag tycker verkligen att ni ska spana in dessa om ni som jag vill kunna styra ännu en grej enkelt och flexibelt i hemmet.

Om detta låter intressant vill jag att ni kollar på den här videon!

Och när ni har gjort det kan ni återigen läsa mer om produkten här.

Köpa Hue-lamporna kan du bland annat göra via Elgiganten.

Visa fler inlägg