Den här gången vet vi vad det är

Jag och Johanna var osäkra den här gången på om vi skulle ta reda på kön på Iris kommande syskon, eller ej. Med Iris gjorde vi inte det. Vi kände att mycket av spänningen fanns där och att vi inte riktigt visste vad vi skulle göra med informationen om vi tog reda på det.
 
Men den andra graviditeten rullade på och vi kom fram till att be barnmorskan vid rutinultraljudet att skriva ner det på en lapp som vi sedan kunde plocka med oss. Både jag och Johanna har romantiserat fram någon slags fin bild av två systrar som blir tajta och som finns nära varandra genom livet.

Självklart kan du vara nära ett syskon av motsatt kön också, det är både jag och Johanna bra exempel på. Men den tanken gör i alla fall något med oss, att vi lite utan att vi tänker på det ställer in oss på att det är en tjej till i Johannas mage.

Men det är så skönt ändå att ta reda på kön så att man vet om man behöver köpa alla nya kläder eller om man kan använda samma som Iris hade. Och om man ska måla bebisens rum blått eller rosa... skoja!

Men jag har ändå fått en bild inom mig av att jag "bara" kommer att få döttrar. Att det blir som en liten tjejliga här hemma. Och jag har verkligen inga problem med det. Jag tycker snarare att det är en väldigt fin tanke. Jag har vid ett par tillfällen stött på andra pappor nu under den här graviditeten, som lagt orden i munnen på mig och sagt att "men nu hoppas du på en kille va?"

Jag kan förstå den tanken, att pappor tänker så. Att det är självklart att man vill ha en son när man själv är av det könet. För mig känns det inte lika viktigt. Det viktiga är att barnet är friskt när det kommer ut och att allting går bra under förlossningen, sedan blir det jättebra oavsett.

När jag och Johanna besökte fiket efter rutinultraljudet. Med lappen i handen.

Vi fick med oss lappen och vi har tittat på den. Det gjorde vi redan där på fiket. Så nu vet vi om det är en lillebror eller lillasyster som väntar Iris. Anledningen? Det är ett konstigt valt ord, men det var för att inte riskera någon som helst slags eventuell "besvikelse" om vi skulle ha ställt in oss på något särskilt kön.

Självklart hade det i längden inte spelat någon roll, men det är lätt att sväva i väg i tankar, att måla upp bilder och därför valde vi att ta reda på det. Så att vi nu kan vara förberedda på vad som kommer i slutet av maj/början av juni. Folk som tar reda på det av anledningarna som jag strök över längre upp i inlägget, provocerar mig något enormt.
#1 - - Lia:

Men säääg då!! ❤️
Fick min första son nästan samtidigt som ni fick iris. sedan fick jag son nummer två nu i januari. Så det blir extra kul att läsa om tvåbarnslivet hos er när man befinner sig i det själv 😊