Min största vinterutmaning!

Och då överdriver jag inte ens.

Rätta mig om jag har fel, men visst kan ni småbarnsföräldrar relatera till detta? Att få in de där nedrans tummarna i rätt hål i tumvantarna.

Att få i en tumme, är som att ta fem överkokta spagettistrån och försöka få ett av dem att hitta in i vanten där tummen ska vara.

Iris har oftast inte tid att fokusera på fingrarna, utan lämnar helt över det till mig. Ber jag henne att spänna fingrarna, trycker hon ut dem så långt ifrån varandra som det går, vilket blir ett ännu sämre alternativ än spagettin.
 
Johanna har helt slängt över den uppgiften på mig och även om det är knepigt tror jag att jag har utvecklats som vantpåtagare.


Och när vantarna väl sitter på plats, kan man ge sig ut och leka i snön! Vi har äntligen fått snö till Stockholm. Och vad det verkar kommer den att ligga kvar mer än två dagar, som varit snittet annars den här vintern.

Att bygga upp en stor snöhög på framsidan och åka kana nedför den. Kanonkul!
 

God morgon då!

Den här damens sovrutiner numera är verkligen... speciella. Visst har Iris vaknat tidigt även tidigare, det har hon alltid gjort. Men aldrig så tidigt som nu.
 
Klockan 05.10 tyckte Iris att vi skulle upp i dag. Och det är runt den tiden det varit hela februari.
 
 
Man vet att ungen vaknar tidigt, när den som inte tar Iris men ändå ska till jobbet, Johanna i det här fallet, får något som beskrivs som ”sovmorgon” till 06.00...

Två barn – ny vagn!

Ni vet vid det här laget att Iris är galen i paket. Visst är det som roligast om hon får veta att det är till henne, men även om det är till mig eller Johanna, så är hon taggat med och öppnar.

Förstå då hennes upphetsning när hon kom hem till det här jättepaketet som hade landat i hallen under dagen. Hon hade inte ens tid att dra av sig mössan och fleecetröjan utan stod bara och hoppade med blicken fast i paketet.


Det skulle visa sig vara Iris nya vagn. Eller ja, Iris och hennes kommande syskons nya vagn. Jag frågade vilka som ska sitta i den. "Jiji"... "bä"... så hon har helt klart förstått!

Och så här taggad kan man bli på ny vagn 😄


Hon ville absolut vara med och bygga ihop den. Vi fick ta hjälp av tutorial från nätet för att vara hundra på att vi gjorde rätt. Och det kändes som att Iris hade bättre koll än vad jag hade, men vi löste det 👏🏼
 

Och till sist kom Johanna hem och fick se den. "Alltså den är verkligen såå fin!", var en av hennes första kommentarer, samtidigt som den äldre Briovagnen ligger ihopfälld i bakgrunden. Redan lite utbytt. Redan lite glömd.


Det är ändå nya tider nu. Eller som väntar i alla fall. Det är bara 96 dagar kvar till beräknat datum. Det närmar sig att vår lilla familj inte ska bli så liten längre, utan utökas till att bli fyra. Så spännande. Och lite läskigt. Klarar vi det här? Ja, det är klart att vi gör! 😊

Och jag måste skriva under jag med. Den är verkligen riktigt snygg. Nu kommer jag äntligen passa in på Östermalm. När jag väl hänger där.
Visa fler inlägg