Jaa må jag leva.

I tisdags fyllde jag 28. Det känns ändå bra, jag gillar jämna år. Senast jag bar på jämn siffra (26) blev jag förälder för första gången. Nu är det snart dags igen!
 
Tänk att det bara är en månad (i morgon!) kvar till beräknat datum. Wow. Jag har tjatat om det förr men det har verkligen gått så himla fort.
 
Men nu svävar vi in på annat!
 
Min födelsedag! Jag blev bortskämd med en rejäl brunch av Johanna på Greasy Spoon i närheten av Odenplan. Ett – vad det skulle visa sig – toppenställe där det var ett måste att testa deras pannkakor. Inget jag ångrar så här i efterhand!
 
Mackan jag åt först, med en massa grönsaker, svamp och chevre 👌🏼
 
Och pannkakorna! Med björnbär, hallon och grädde 😋
 
Efter det var en ”vanlig” middag planerad hemma. Men fö att få in några gäster bjöd vi in våra nya grannar som vi verkligen har klickat med. Så det blev en riktigt trevlig kväll.
 
Allt som allt en fin födelsedag.
 
Min bästa present hade jag dessutom redan fått. Den nya fina grillen – som ni kan läsa om i inlägget nedanför detta.

Bygga ihop den var förstås halva nöjet

Nästa vecka är det visst någon som fyller år. Det är dags för mig att kapa av ytterligare ett år upp mot trettio när när sjuan ska förvandlas till en åtta i ålderstalet.
 
Det finns väl egentligen inte mycket mer att säga om det, mer än att jag nästan (nåja, en månads marginal) hann bli tvåbarnsfarsa innan den 24 april är här.

Men häromdagen fick jag i alla fall min present av Johanna och hennes föräldrar. Johanna brukar finna saker som jag önskar mig men som jag själv inte kommit på att jag önskar mig.

Som detta: En grill! Det är smått otroligt att vi bodde här hela förra sommaren, vår första riktiga sommar i vårt hus, utan att införskaffa en grill. Men nu är det alltså gjort. Stort tack!


Nu står den på altanen här ute och stoltserar i solen och väntar på att användas första gången. Lika kaxig var den (eller jag) inte i går när den lilla detaljen att bygga ihop den fortfarande var framför mig.

Jag började vid tolv på förmiddagen och sex timmar senare var den klar. Det är bra för tålamodet, sådant. Det var vid ett par tillfällen som jag lagt kanske en halvtimme på något som jag sedan fick se var fel.

Hopp. Bara att börja om.

Men till slut blev den alltså klar. Vi får se om det blir premiär i kväll.


I dag hade jag jourdag på jobbet (jag är typ ledig, fast måste vara redo att jobba om någon ringer). Så jag och Johanna passade på att utföra ett par ärenden. Bland annat att käka lunch på IKEA.

Hade inte mer att säga om det, än att dra med bilden nedan för att visa hur gott det var.

Ha en lika god helg!

Altanen är framme igen!

Det försvinner i snö kommer verkligen upp i tö. Det blev bli varse när solen slog till och snön försvann.
 
Vi kunde äntligen se vår härliga altan igen! Den som liksom är halva grejen med vårt bonde. Under perioden med det vita täcket på, hade jag glömt bort hur maffig den faktiskt är.

 
Här ska vi hänga massor i sommar.
Visa fler inlägg