Hemma med feberkaminen

Johanna såg en lapp på förskolans dörr i förrgår: ”Magsjuka i huset.” Helvete. Vi började fundera på vad vi skulle göra nu. Vi fick veta att det handlade om ett syskon till ett barn på Iris avdelning. Den ungen var hemma den här dagen trots att hen inte blivit sjuk. Så, veterligen hade sjukan inte varit i huset.
 
Vi funderade om Iris skulle vara hemma ändå, eller om hon skulle gå till förskolan. I går fick hon ändå gå dit, ett beslut inte jättemånga hade valt. Plötsligt var bara åtta av 15 barn där i går.
 
I och med att vi åker till Grekland om en vecka (huuur skönt?!) vill vi inte ligga och kräkas nu. Men den här torsdagen behövde vi inte fundera över om Iris skulle vara hemma eller ej, för i natt var hon varm och det visade sig att hon hade 38.7 i feber. En temp som håller i sig än.
 
 
Så nu är jag hemma med den här lilla feberkaminen. Jag börjar jobba klockan tre, så Johanna åker tidigare från jobbet och tar över från klockan ett. Iris är väldigt mysig i dag. Lite febersänkt, så hon myser gärna i min famn. Vi läser böcker och tittar på tv.
 
Men jag tycker också synd om henne. Ytterligare ett bakslag i inskolningen. Och om en vecka åker vi i väg, vilket ger ytterligare ett uppehåll på en vecka.