Rhodos dag 1: Iris lever life

Efter en lång dag - som startade redan vid 03.15 - landade vi äntligen på Rhodos vid lunchtid. Vi har nu varit här första dagen och Iris lever verkligen livet här.
 
Hon har plaskat i poolen, åkt rutschkana, jagat myror, ätit pommes, kollat på katter, ätit vattenmelon och charmat byxorna av den grekiska personalen.
 
Det bästa är att vi kan göra allting med henne. Jag och Johanna har liksom inga måsten här, utan kan fokusera på att faktiskt ha semester.
 
Det var lite som den grekiske busschauffören sa på vägen från flygplatsen till hotellet: ”Innan ni kliver av har jag ett viktigt meddelande. Kom ihåg att ni har semester. Kom ihåg att le. Och att njuta.”
 
Vi kör på det. Det ska nog inte bli så svårt.
 
Här kommer några bilder från första dagen.
 
Att väcka Iris, hör inte till vanligheterna. 03.45 var det dags.
 
Här i väntan på att få ombord på planet. En nyfiken men väldigt trött Iris.
 
Iris är inte den som somnar i en famn. Det har aldrig hänt. Vi var därför nojiga för flygresan. Det var då till vår stora förvåning och glädje som hon somnade i Johannas famn och sov i 45 minuter. Kanon!
 
Vi tog en promenad runt området.
 
 
Iris hade verkligen jätteroligt vid poolen. Hon som i vanliga fall gillar att bada, fick nu ett stooort badkar att leka i. Succé!
 
Fem av våra dagar här har vi all mat från en närliggande restaurang. Mycket behändigt, förstås.
 
Gårdagens finaste bild, på mina fina tjejer.
 
Då det ingick i maten beställde vi in en frukttallrik till Iris. Lyckan när den innehöll det bästa hon vet - vattenmelon.

Lämnar Sverige en vecka ☀️ ✈️ 🇬🇷

Jag berättade tidigare om att vi såg en lapp om att det gick magsjuka på förskolan. Detta en vecka innan vi skulle åka till Grekland. Vi funderade över om Iris skulle vara hemma, eller om hon trots allt skulle gå till föris ändå.
 
Vi behövde inte fundera över det, vi fick liksom vad vi bad om. Iris åkte på en ordentlig feberkörare, tre-fyra dagar var hon sänkt med över 40 grader och det blev inga fler besök till förskolan innan resan.

 
Men nu mår hon tack och lov bra igen.

Vi trodde ett tag utifrån hennes många symtom, att hon hade åkt på mässling. Mycket märkligt, då hon redan är vaccinerad för detta. Men, detta konstaterade farbror doktorn häromdagen att så var inte fallet. "Iris kommer bara må bra av er utlandsresa", hade han sagt.

Jamen dåså. Då ska jag bara sov nu, klockan ringer 03.15.
Sedan ska vi påbörja resan mot Arlanda och så småningom Grekland.

Hörs därifrån!

Hemma med feberkaminen

Johanna såg en lapp på förskolans dörr i förrgår: ”Magsjuka i huset.” Helvete. Vi började fundera på vad vi skulle göra nu. Vi fick veta att det handlade om ett syskon till ett barn på Iris avdelning. Den ungen var hemma den här dagen trots att hen inte blivit sjuk. Så, veterligen hade sjukan inte varit i huset.
 
Vi funderade om Iris skulle vara hemma ändå, eller om hon skulle gå till förskolan. I går fick hon ändå gå dit, ett beslut inte jättemånga hade valt. Plötsligt var bara åtta av 15 barn där i går.
 
I och med att vi åker till Grekland om en vecka (huuur skönt?!) vill vi inte ligga och kräkas nu. Men den här torsdagen behövde vi inte fundera över om Iris skulle vara hemma eller ej, för i natt var hon varm och det visade sig att hon hade 38.7 i feber. En temp som håller i sig än.
 
 
Så nu är jag hemma med den här lilla feberkaminen. Jag börjar jobba klockan tre, så Johanna åker tidigare från jobbet och tar över från klockan ett. Iris är väldigt mysig i dag. Lite febersänkt, så hon myser gärna i min famn. Vi läser böcker och tittar på tv.
 
Men jag tycker också synd om henne. Ytterligare ett bakslag i inskolningen. Och om en vecka åker vi i väg, vilket ger ytterligare ett uppehåll på en vecka.
Visa fler inlägg