Nu har Iris börjat testa oss på riktigt

Iris har kommit in i en tid när hon testar oss mer och mer. Hon kollar vart gränserna går. Det hon framför allt gör, är att leka med saker hon inte får ha och peta på saker som vi sagt nej till.

Det klaraste exemplet är teven. Jag vill inte ha en massa små Iris-avtryck längs hela nedre sidan. Så varje gång Iris är vid teven har jag konsekvent lyft henne därifrån.

Detta har gjort att hon flera gånger om dagen hasar sig fram till teven, drar sig upp och ställer sig vid den. Men innan hon petar på skärmen, vänder hon sitt lilla huvud och söker min blick.

Och hon gör det med den där busiga blicken som säger att "haha, jag vet att jag inte får göra så här, men jag gör det ändå. Vad ska du göra åt det, pappa?"

Och så säger jag åt henne att hon inte får göra så innan jag lyfter bort henne - med henne gapskrattandes i mina armar.

Om jag inte är i närheten och hon ställt sig vid teven är det inte så att hon petar på den när hon har chansen. Nej, då står hon där och ropar på mig.

"Pappa!" "Pappa!" "Paaappaaa!" fortsätter hon tills jag svarar. När jag kommer ut från exempelvis badrummet och hon ser mig, retas hon genom att hålla fingrarna väldigt nära teven samtidigt som hon skrattar.

En riktig busunge har hon blivit. Samma sak är det med tv-kontroller, ljusstakar och alla andra saker som vi inte vill att hon ska leka med. Tänk att det kan vara så roligt.

Vi bytte nyligen Apple TV mot Chromecast. Då fick hon börja hålla i ATV-kontrollen. Det var spännande i början, ett par dagar, men sedan var det tråkigt eftersom att det inte var någon som tog den ifrån henne, det var ingen sport längre.

Här är trollungen och testar på nytt pappas tålamod.

Mössa inomhus hör förresten inte till vanligheterna.

Men då jag satte på mig keps för att inte behöva stå ut med att se mitt stökiga hår, hasade Iris sig bort till sin vagn, ställde sig upp och hämtade sin mössa. Tog sig sedan fram till mig och ville att jag skulle hjälpa henne på med den. Så, så blev det!

Möss-Iris och keps-pappa.