I det här fallet hade storleken betydelse

Det händer när jag har tråkigt att jag hänger på Tradera. Jag följer budgivningar som en efter en tickar ner sin sista minut med röda stressande siffror och avslutas.

Jag gör det mest som sagt för att det är ett tidsfördriv. Men också för att det skulle kunna hända att jag faktiskt ramlar över något som alla andra har missat och som jag då glatt visslandes kan buda hem till ett trevligt pris.

Som häromdagen.

Jag har ett litet intresse i parfymer. Jag tycker om att lukta gott och ser det typ som den bästa komplimang man kan få. Även om jag försöker hålla mig till en doft som specifikt blir "min", är det roligt att experimentera lite och byta mellan några stycken.

Och det var då jag ramlade över en Dior-parfym som jag sedan tidigare hade spanat in men inte köpt. Ny parfym, oöppnad, äkta – ute för 120 spänn. Ett kap!

Jag lägger ett bud under slutsekunderna och vinner parfymen. Klockrent! Och i dag landade den i min brevlåda. Förväntansfull slet jag upp paketet... och förstå då min förvåning när jag möttes av detta:

 
I min hand håller jag den minsta parfymflaska jag nånsin sett och som rymmer 10 millimeter. Jag blir arg och muttrar till Johanna att detta stod det minsann ingenting om i annonsen på Tradera!
 
– Är du säker? Gå in och kolla.
 
Jag hämtar mobilen, öppnar appen och... ser att det visst står att flaskan är på 10 ml. Det står klart och tydligt - i rubriken. Inget finstilt, inget svårplacerat, utan i RUBRIKEN. 
 
Well. Ibland går det lite fort. Och jag betalade ca 150 spänn för några droppar parfym. Värt. Nåja. Jag fick då i alla fall chansen att prova den vilket gav toppbetyg från Johanna. Viktigast av allt.