Den tredje maj, klockan 00.07

Ett för alltid speciellt och betydelsefullt klockslag för mig och Johanna.

För ett år sedan under denna minut, föddes Iris. Hon är alltså numera ett år gammal. Fantastiskt, på så många sätt. Särskilt för mig och Johanna som nu varit föräldrar vårt första år.

Det har varit ett par nostalgiska dagar här senast dygnen. Jag och Johanna har pratat mycket om vad vi gjorde vid den här tiden för ett år sedan, inte minst i dag.

Tiden då värkarna hemma startade ordentligt.
Tiden då Johanna ringde till BB Sophia och frågade om råd.
Tiden då jag ringde och beställde en taxi.

Allt det där.

Jag minns hur jag var uppspelt och tyckte att det var dags att åka in, medan Johanna var mer lugn. Hade jag inte legat på hade hon nog kunnat stanna hemma en stund till.

Det var tur att vi inte gjorde det, för under taxiresan kom ett par ordentliga värkar. Under samtalet Johanna hade haft med BB Sophia, sa de att vi kunde packa med oss våra saker men att vi fick åka hem igen om hon inte var i den ”aktiva fasen” – det vill säga, öppen 4-5 centimeter.

Det var vårt fokus, när vi 22.30 kom in till BB. Att hon skulle tagit sig så långt hemma på egen hand. Därför var det aningen svårt att ta in, när barnmorskan skrattade till under undersökningen av Johanna, tittade upp på oss och sa ”ja, bra jobbat Johanna. Du är öppen tio centimeter, det är bara att sätta igång.”

Och så, klockan 00.07, föddes vår lilla Iris. Hon hade ännu inget namn då. Men bara några minuter efter att hon fötts, sa Johanna att hon tyckte att det såg ut som en Iris. Och jag höll med. Och så blev det.

Nu har hon funnits hos oss i ett år. Denna fantastiska, roliga, söta, charmiga och inte minst glada människa som jag njuter av att få umgås med varje dag. Visst är det tufft ibland att vara förälder, absolut. Men mest kommer detta med massor av glädje.

Hon är på riktigt den coolaste människan jag känner. Och då vet man inte ens vad ’cool’ betyder, hon bara är det. Och om några timmar ska vi upp och fira hennes första födelsedag.

Hennes present från oss byggdes ihop här under tisdagskvällen och väntar på henne i hennes hörna under trappen på nedervåningen.

#1 - - Jenny Skyllberg:

Grattis till både er och Iris 🎈🎈🎈