Startade pappaledigheten med kisskaos!

Jag har sedan några månader tillbaka skojat med Johanna ibland när hon lämnat hemmet. Sagt "hejdå, nu ska mamma åka och jobba" till Iris i mitt knä, fast hon bara skulle åka och handla eller dylikt.
 
Då har hon bara skrattat och sagt "nej usch, sluta, det är långt kvar" och nog inte velat tänka på att den dagen så småningom kommer.
 
Och i morse var det alltså dags. Johanna lämnade hemmet och jag blev hemma med Iris. Nu ska jag vara hemma i 2,5 månad. Till den 15 maj. Mitt vikariat på mitt senast jobb tog slut den 19 februari.
 
Vår tanke efter det var att om jag hittade något som var intressant och som kunde ge mer jobb till hösten, skulle jag jobba över sommaren. Annars skulle jag vara hemma med Iris till slutet av augusti.
 
Och nu har jag hittat jobb. Det gick snabbt. De hörde av sig i måndags, i går hade vi möte och redan i slutet av mötet var vi överens om att jag ska jobba hos dem från mitten av maj till minst slutet av augusti och min ambition är förstås att gå in där och visa varför jag ska vara kvar även över hösten och mer.
 
Så nu kan jag ta det lugnt och njuta av tiden tillsammans med Iris som väntar här.
 
 
Vi inledde vår ledighet tillsammans med ett besök till BVC.
 
Vi skulle dit för att väga och möta, samt träffa en läkare som skulle göra en liten rutinkoll på Iris. Vi kom dit och hon började omgående. Hon var trevlig, men Iris var lite skeptisk. Som hon kan vara till främmande människor. Hon kände och klämde på magen och kring ljumskar. Och när Iris skulle vändas till mage för att hon skulle kolla ryggen, ville hon inte alls det.
 
Hon skrek och när det var över skulle jag ta upp henne. Hon var naken och hade precis fått magen samt ljumskarna hårt masserade vilket nog satte igång blåsan eller så. För precis när jag lyfter upp Iris, kissar hon som om det var Niagarafallen som kom ut ur hennes lilla kropp.
 
Bänken hon låg på. Golvet. Mina kläder. Hennes kropp. Allt täckt i kiss. Det var dock mest roligt, vi skrattade alla tre åt händelsen och läkaren sa bara att "ja, då vet vi att allt fungerar kring kissande också!"
 
Så, jag fick inleda pappaledigheten med ett kisskaos. Ptja, varför inte?