Nu har jag smittat hela familjen

Natten till lördag väckte Johanna mig vid klockan tre med en gnällig och kaminvarm Iris i famnen. Hon hade över 39 graders feber. Vi ringde 1177 och kollade läget, som i sin tur ville att vi skulle ringa till Bromma vårdcentral.
 
Vi ringde dit och fick en tid.
 
Vid 11.30 träffade vi en läkare som berättade att allt var bra med andning, öron och hals, men att vi skulle hålla koll på febern. Den gick ner, men har fortsatt legat strax över 38 på Iris.
 
I går kväll började Johanna känna en olustigt växlande känsla mellan svett och kyla i kroppen. Och redan då hade även hon lite feber. Så, jag har nu lyckats smitta hela familjen.
 
Feberligan just nu:
Iris, 38.2
Johanna: 37.5
Robin: 37.3
 
Jag mår ganska bra. Febern är i stort sett borta och det är bara en rinnande näsa och en aningen irriterad hals som plågar mig nu. Mest synd är det ändå om Iris som så liten hade 40.1 när febern var som värst i går.
 
Herregud. Hade jag själv haft den febern hade jag legat helt utslagen. Vilken liten krigare. Så... sjukstugan jobbar vidare för att få fram så många friska familjemedlemmar som möjligt. Detta samtidigt som den här helgen har varit den soligaste hittills under 2017.
 
Men jag är inte bitter.