När åtta föräldrar viskade sig igenom Pippi Långstrump

Vår andra dag tillsammans ensamma för mig och Iris i dag. Jag har inlett med ambitionen att vi ska hitta på någonting utanför husets vägger varje dag. Sedan blir det nog inte så jämt, men det är ändå tanken. Som minst åtminstone en promenad.
 
I dag var det meningen att vi skulle besöka öppna förskolan här i Hässelby. Men då det är sportlov så var det stängt där. Jag kollade upp några som låg i närheten och bestämde i morse att vi skulle ta oss dit. Sagt och gjort. Vi tog tunnelbanan några stationer och var där på en halvtimme, dörr till dörr.
 
Jag behöver inte nämna vilken förskola vi åkte till, det är inte viktigt, men det var en mycket speciell sångstund vi fick uppleva klockan elva. För det var den vi i första hand åkte dit för. Iris tycker att det är roligt med sånger och har verkligen uppskattat sångerna på andra öppna förskolor hon besökt.
 
Men detta var något annorlunda och tyvärr till det sämre. Vi satte oss i ring på golvet. Kvinnan som höll i det hade asiatiskt ursprung och bröt lite så att det tyvärr var lite svårt att höra vad hon sa. Varannan sång sa hon "jag spelar, ni sjunger" och plockade hon upp ett munspel.
 
Så där satt åtta föräldrar och tittade frågande på varandra. När första tonerna till "Pippi Långstrump" kom från munspelet tittade alla vuxna ner i golvet mot sina barn och viskade med i texten. Ingen tog någon högre ton. Jag tittade på Iris som satt frågande och såg sig omkring.
 
Ridån gick ändå igen när kvinnan med munspelet frågade en mamma vad hon och hennes barn hade för favoritsång, varav mamman svarar "trollmors vaggvisa", som enligt mig kan vara den sämsta barnvisan av dem alla. Särskilt när vi ska försöka klappa, skratta och ha lite roligt. Där somnade Iris, i alla fall mentalt.
 
Glad Iris åker tunnelbana, det var mycket spännande! Massor att titta på.

Nåja.
 
Även om sångstunden inte var den bästa, uppskattade Iris att leka med lite leksaker hon inte sett tidigare och att träffa några andra barn var kul.
 
För min egen del blev det inget dejtande av andra föräldrar alls. Fick ingen bra feeling av någon av dem som var där och många var liksom där i sina föräldragrupper.
 
Man hörde snacket.
 
"Åh hej Ulrika, är ni här i dag igen! Jag trodde att ni skulle komma först i morgon, var rolig!"
 
Men vi åkte dit och Iris tyckte att det var roligt, det var faktiskt huvudsaken.
 
#1 - - L:

Tråkigt att du inte fick en bra upplevelse där, bättre lycka nästa gång :) . och det där med att hitta föräldrakompisar. Jag tycker det brukar ge sig när man vart på samma ställe ett par veckor. då träffar man samma personer om och om igen och blir då tjenis som den personen du hörde idag. :) Så om några veckor kanske du är den som bara "ååh heej. är ni här idag igen" medan någon annan nykommen förälder tänker "åh alla redan känner varandra" ;)

#2 - - JHH:

Hon ser så mycket äldre ut när hon har fått tänder :) Fin bild :)

#3 - - pauline:

Söta lilla trollunge! :)