Iris är rädd för duschen

Vid ett par tillfällen under den senaste veckan har jag försökt duscha när Iris varit vaken. Jag har satt henne i hennes stol utanför duschen och försökt genomföra en snabbdusch.
 
Tidigare har detta inte varit något problem de få gånger jag gjort det under perioden när Johanna var föräldraledig, men det har hänt någonting nu som gör att Iris blir oerhört ledsen.
 
Vi har som en glasvägg i vårt stora badrum som avskiljer duschen från resten av badrummet. Detta gör att Iris kan se mig hela tiden, så jag "försvinner" aldrig från hennes synfält.
 
Men detta hjälper inte. Så fort som jag har satt igång vattenkranen, har hon börjat gnälla och några sekunder senare rinner det stora tårar ned för hennes små kinder och hon skriker för allt vad hon är värd.
 
Jag vet inte om hon tycker att det är märkligt att jag får ett annat utseende under vatten, eller vad det kan vara. För vad jag vet, har hon inte varit med om någon obehaglig upplevelse med vatten, hon tycker ju om att bada.
 
Andra gången satte jag igång Babblarna på iPad'en intill henne och hon var glad – fram tills att jag drog igång duschen. Då blev hon som förbytt och blev genast jätteledsen.
 
För ett par morgnar sedan skulle Johanna duscha innan jobbet. Hon gick upp med Iris redan vid fem och sa att om Iris blev ledsen, skulle hon komma in och väcka mig.
 
Iris hade åter börjat skrika och blivit ledsen, så Johanna fick – med schampo kvar i håret och vatten rinnandes – avbryta duschen och bära upp Iris till mig i sovrummet.
 
Märkligt detta, för vi har ingen aning om vad det kommer ifrån.
 
Har ni varit med om något liknande?