Familjen är på banan igen och feberligan är avslutad

Jaaaaamen sådärdå!
 
Då var familjen Lundholm/Söderlund på banan igen. Efter en vecka där febern gästade samtliga av de tre familjemedlemmarna, så är vi nu äntligen friska (Johanna hade 37.6 i går kväll, men påstod sig inte ha feber och att det var "något fel" på manicken och gav mig blicken som sa att om jag nu sa emot skulle hon sopa en stekpanna i huvudet på mig så hon fick åka till jobbet i morse).
 
Jag och Iris har haft en rätt trevlig comeback-dag. Vi tog vår promenad som Iris tajmade väl. Först sov hon och när vi väl kom fram till stallet som vi passerar vaknade hon. Vi tittade på en häst, klappade på en annan och hälsade även på en hund. Den luktade på Iris hand och hon kiknade av skratt. Hon har en djur- och fordonsperiod just nu där allting inom dessa kategorier är mycket spännande.
 
 
När vi kom hem sov Iris i nästan två timmar.
 
Vilket gjorde att jag kunde ägna lite tid åt detta; te och serie.
 
 
Och jag skulle vilja skriva några rader om detta kring sömn och om det är fler som har erfarenheter av att barnet sover olika länge sett till vem det är som söver.
 
Sedan jag började vara hemma med Iris har vi förstås skapat våra egna dagsrutiner. Det är väl så det blir. Även om mycket blir samma som när Johanna var hemma, blir det säkert också en del nytt.
 
Nytt som med sömnen.
 
Iris vaknar fortsatt vid klockan fem och sover därför två gånger innan lunch vid klockan tolv. Och efter det sover hon en gång till vid två-tre innan hon ska sova för natten senare under kvällen.
 
När Johanna var hemma med Iris, sov hon kanske 30-40 minuter, det var normalt. Nu sedan jag började vara hemma, har det varit vanligare att Iris sover mer än en timme än att hon inte gör det. Ofta mellan 1,5 och två timmar.
 
I helgen skulle Johanna söva Iris under en förmiddag. Då sov Iris i 25 minuter. När jag sedan tog nästa sövning efter lunch sov hon i en timme och 45 minuter.
 
Jag påstår att detta är en slump, medan Johanna inte tror att det är så. Men jag menar, varför skulle hon sova längre bara för att det är jag som står där och gungar vagnen tills hon somnar? Hon... vaknar väl när hon vaknar oavsett vem hon såg sist innan hon somnade?
 
Men tydligt är det i alla fall, att hon sover längre när det är jag som söver. Nu efter lunch sov hon från klockan två till tjugo i fyra. Hon kanske sover längre med mig för att hon vet att tiden då går fortare tills att mamma kommer hem, det är ett alternativ.
#1 - - Mirella:

Lite kul ändå men det är nog en slump :) Kan det inte bara vara att hon blir äldre och vill ändra till en dagslur om dagen? Då sover dom ju lite längre fast bara en gång om dagen, så kanske var hon inte så trött när Johanna fick henne att sova men blev sedan så trött när du tog över? Bara en tanke!

#2 - - L:

Min son sover oftast en timme när jag är hemma och när min man är hemma sover han 2. Varenda gång är det så. Barn har ju en sömncykel på ca en timme så en gång i timmen sover de väldigt lätt och min man har en idé om att sonen vaknar då för att jag väsnas mer än honom. Vet inte om det stämmer, men det kan verkligen inte vara en slump för det slår ALDRIG fel liksom haha

#3 - - Jenny Skyllberg:

Visst är det lustigt det där 😃 här hemma har jag inte märkt någon större skillnad,men när barnen sover hos sin mormor tar de alltid sovmorgon till cirka 8.30 (hemma får jag vara glad om vi sover till klockan 6.30 utan avbrott under natten!) medan de hos farmor istället vaknar extra tidigt..