Redo för en härlig midsommarresa

För omkring hundra dagar sedan i början av april, bokade jag och min svåger en midsommarresa till Marstrand dit vi ska plocka med våra sambos och döttrar. Jag har tänkt på denna resa ofta sedan vi bokade och på torsdag är det ä-ntli-gen dags att dra. Det ska bli så kul!

Dels för att jag aldrig varit vid Marstrand (eller den kusten överhuvudtaget) och dels för att jag älskar skärgårdskänslan, de små röda stugorna, vattnet, klipporna och allt det där som jag föreställer mig få se nu i veckan.

En arbetsdag kvar här under onsdagen innan vi tidigt – ja, så fort som Iris bestämmer sig för att det är dags att åka – brummar nedåt landet på torsdag morgon. En bilresa på omkring sex timmar väntar, men sedan kommer vi att komma fram till detta (ursäkta aningen pixlade bilder, om ni läser på desktop):

 
 

Jag och min svåger Fredrik letade länge bland alternativen av villor innan vi hittade den perfekta. Jag väljer att inte visa några bilder på själva huset just nu, men ni ska få se mer i veckan – jag lovar. Badtunna, öppen spis, bastu, en fantastisk utsikt och bästa täknbara sällskapet. Jag kan inte begära mer än så för att få till en grym midsommar.
 
Jo förresten. Vill också addera att Johanna ska bli frisk. Hon vaknade upp med någon slags förkylning i morse som kom från ingenstans. Låter väldigt onödigt att bli sjuk just dessa dagar, kan jag känna. Hoppas att hon vaknar i morgon och genast mår mycket bättre.

Och så vore det lite sol då, förstås. Men det vet vi alla hur det brukar vara med det runt den här veckan. Den där regniga förbannelsen sitter som en tvångströja över alla dagar som döpts till något med “Midsommar” i titeln.

I skrivandets stund:


Men vi kommer att göra det till en riktigt trevlig resa oavsett väder. Jag vill i alla fall få en fin afton med kvällssol, lite värme och ett glas rosé i solnedgången.

En arbetsdag kvar, sedan drar vi!