Jag måste börja dejta andra pappor

Det är vår i luften.
 
Inte hela tiden, men under små perioder under vissa dagar kan jag känna att vi går mot ljusare tider. Som när jag öppnar ytterdörren och går till jobbet och slås av ljuset. Som när jag ser solen från sjätte våningen i höghuset jag jobbar i. Som när jag kan ta promenad utan jacka efter lunchen och nästan inte tycka att det är kallt alls.
 
Den här våren kommer inte bli som någon annan vår jag varit med om hittills i livet. För om några veckor är det nämligen jag och Iris som ska vara hemma och umgås hela dagarna. Från första mars, mer exakt.
 
Samtidigt som jag ser fram emot detta, känns det också lite läskigt. För jag tror att jag kan komma att känna mig väldigt ensam under den här perioden. Jag känner liksom inga andra pappor som ska vara hemma med sitt första barn.

 
Och hur gör man ens för att träffa andra i samma situation? Johanna har föreslagit öppna förskolan. Och dit ska vi nog ta oss, jag och Iris. Lite för hennes skull, ännu mer för min. Men det är fortfarande svårt. Vi kan ta oss dit och det finns säkert någon annan pappa där med sitt barn, men det betyder inte per automatik att man gillar varandra och klickar bara för att man är i liknande situation?
 
Hur gör folk egentligen? Är det lite som i kärlekslivet. Man får liksom, dejta sig fram bland andra pappor tills man hittar en eller flera som man klickar med och som man sedan kan hitta på saker ihop med?
 
Jag tror att det kan bli problem häromkring att hitta en farsa med unge i samma ålder som jag här. Jag blir 27 i april. Min fördom (och Johannas info från Öppnis) är att det inte bor jättemånga 27-åringar i villor. Så kanske är det Petter 38 jag får umgås med från Öppnis. Petter som inte är inne på sitt första barn utan med sitt fjärde. Med sin tredje fru. I sitt sjätte hus.
 
Jag vet inte, jag kanske inte ska vara så negativ. Det kanske går jättebra? Jag kanske finner jättemånga vettiga farsor med liknande intressen som jag? Jag lärde känna en pappa lite extra ur pappagruppen jag var med i tidigare. Den enda pappan av dem som var i samma grupp som jag som jag har kontakt med. Han ska vara hemma från första april, då hoppas jag att vi ska kunna hänga lite.
 
Men utöver det, är risken stor att jag kan komma att känna mig rätt så ensam.
#1 - - Sanna:

Kan du inte hänga med mammorna som din sambo varit med? :) öppna förskolan är grymt! Gärna ett par olika så man kan variera! Vi märkte skillnad nu efter jul på de som vi brukar gå på att det var många killar som bytts av (ålder vågar jag inte sia om). Du hittar säkert någon/några att hitta på saker med! Men ja, lite som att dejta är det nog ;)

Svar: Hej Sanna,
Det skulle absolut vara ett alternativ att hänga med Johannas andra mammor. Men det blir lite komplicerat då vi bodde 40 minuter (med bil) bort när vi gick till vårt första BVC och träffade dessa föräldrar. Nu har vi flyttat, så det blir lite svårt att åka dit och så, även om det förstås går :)
Robin - Pappablogg.com

#2 - - Erika:

Hej! Har läst din blogg från och till sedan jag väntade vår son som föddes några dagar efter er dotter. Vi har nu flyttat till Stockholm (i närheten om jag ser rätt på bilden) och min man ska vara pappaledig medan jag jobbar. Han har precis fyllt 27 och känner inte så många andra i området. Kände bara att det var ett sånt sammanträffande att jag var tvungen att skriva. Hör av dig om du vill ha en pappa-dejt. :)

Svar: Hej Erika,
Tack så mycket för din kommentar!

Bilden är tagen från Liljeholmen, där jag bara jobbar och dessvärre inte bor (vi bor i Hässelby). Men det spelar mindre roll! Självklart vore det trevligt med en "dejt" och att ta chansen att lära känna någon i samma situation :)
Robin - Pappablogg.com

#3 - - Emelie:

Åldern behöver inte spela så stor roll.. Jag är 23 år och mamma till Noa, 8 månader.. Det har gått bra att snacka med alla som är 30+ på öppna. Även om det råkar vara deras tredje barn. Men förstår samtidigt.. Min man är hemma med Noa nu och ja han är inte lika pepp på öppna förskolan som jag var.. Och jo lite svårare kan det nog vara som ung. Han (också 23 år) har inte direkt kompisar med barn osv. Lycka till, tror du kommer få massor med fin tid med din fina dotter!