Nytt år betyder nya vanor – bort med snasket!

Eller ja... nästan i alla fall.
 
Jag och Johanna har haft en period där vi ätit mycket onödiga grejer under vardagskvällar. När Iris somnat och den enda känslan man har i hela kroppen, är att en chokladbit i soffan vore nice. Eller ostbågar. Eller Cola. Eller lösgodis. Eller något annat som av någon märklig anledning finns hemma. Då har vi tagit för oss av det.
 
Nu är det slut på det. Är det tänkt. I helgen åt vi allt möjligt gott tillsammans med vårt sällskap som var här. Ost och kex, lösgodis, chips, läsk, cheesecake – med mera.
 
I går kväll, när klockan närmade sig midnatt, satt Johanna och hetsåt Ahlgrens bilar då jag sa att hon fick tugga i sig allt som hon hunnit fått in i munnen när klockan slår 00:00, men att det sedan är över. Detta som om hon aldrig skulle få äta något sött igen.
 
Och så är det ju inte. Vi har kommit fram till att vi ska få äta något gott under fredag- och lördagkvällar om vi vill. Men detta utan att svulla så att vi äter ikapp hela veckan som varit.
 
Jag tror dock inte att det här blir något problem, det gäller bara att bestämma sig. Vilket vi har gjort. Eller... jag i alla fall. När jag frågade Johanna om hon tror att vi hållit i detta när vi kommer till mars, tittade hon på mig med höjda ögonbryn och sa "eh... nej".
 
Fast hon sa sedan att hon skojade. Well, vi får väl se.
 
Så här såg det ut under gårdagskvälllen. Spel i trevligt sällskap med bland annat ost och kex.

Ett hjälpmedel i att lyckas med detta är att inte ha en massa godsaker hemma. Därmed gjorde jag en rensning i dag som ni kan se via mina Instagram stories.
 
På tv-bordet från kvällen stod en skål med cheesehearts kvar. På diskbänken hittade jag en skål med chips. En annan skål med ostbågar var gömd i en av köksöns lådor och den fina glasskålen hade godis kvar i sig.
 
Allting fick åka ner i papperskorgen.

Även nyårsaftonens fantastiska cheesecake fick gå det ödet till mötes.

Nu är förutsättningarna goda, nu kör vi.
#1 - - Lorissa Lovebomb:

Jag har rensat ut nästan allt hyss, har en flaska gin, en flaska baileys, en flaska cointreau och några stroopwaffles kvar... men chipset och tårtan och godiset slängde jag, haha ^^

Svar: Skönt! Fler som tänkt i samma banor alltså. Får väl se hur länge det håller... :)
Robin - Pappablogg.com

#2 - - danten89:

Du lever bara en gång, lev då istället, varför sätta upp massa stopp och nej? :(
Vill du äta godis för att det är gott och för att det ger dig livskvalitet, så gör det. :)

Svar: Hej! Det har du förstås rätt i. Men det ligger också en del missnöje i det, från min sida över min kropp. Jag är även deppigare än vad jag brukar vara. Så, dra ner på sockret och träna mera brukar vara en bra medicin till detta. Kommer inte att ta bort allt. Men under vardagarna behöver jag inte det här onödiga sockret, känner jag :)
Robin - Pappablogg.com