Min och Iris dag – när morsan drog på stan

I går under lördagen hade jag och Iris en helt egen dag tillsammans. Johanna var ute på stan och roade sig på egen hand medan jag och trollet umgicks på hemmaplan.
 
Johanna hade inte varit ifrån Iris under en hel dag tidigare, så det var inte mer än rätt att hon fick komma i väg under en lördag och göra vad hon ville på egen hand. Alla behöver vi vår egentid.
 
Det var samtidigt nyttigt för mig att få ta hand om Iris själv under en dag. Visst har jag varit hemma mycket under hennes första åtta månader och jag tycker att vi har en lika bra relation som hon har med sin mamma, men det kändes ändå som en bra sak att vara med henne själv under en dag.
 

Och vi fick en fin dag tillsammans. Vi åt frukost, tog en lång och skön promenad och busade. Iris sov, jag vilade lite och så busade vi lite mer. Det som var nytt från tidigare, var väl att jag fick en liten försmak för hur min ledighet från första mars (som det ser ut just nu) kommer att vara.

Och jag kände redan nu efter en dag en föreståelse över att Johanna ibland kan känna att dagarna går lite in i varandra och att det lätt blir så att de blir lika varandra. Det gäller nog att hitta på saker tillsammans med Iris om dagarna för att inte känna att vi bara "sitter fast" här hemma.
 
 
Det är väl egentligen största "rädslan" inför pappaledigheten. Att jag inte känner så många andra pappor i Stockholm som också ska vara hemma från och med våren som kommer. Det vore toppen att lära känna någon i samma situation som man kan träffa för en promenad eller en fika där ungarna också kan umgås.
 
Men jag ser också mycket fram emot det. Som jag skrivit tidigare är det så lätt att umgås med Iris för hon ger så mycket energi och värme tillbaka utan att veta om det. Hon är så rolig och vi har roligt ihop. Det kommer på många sätt bli en prövning att vara hemma med henne själv när det är dags, men det kommer ännu mer bli mycket, mycket roligt.
 
#1 - - Yohanna af Skovde:

Jag gick på second hand när jag var mamma ledig. Och öppna förskolan, babysim och babymusik. Var lagom med aktiviteter för att ändå kunna urskilja en tisdag från en torsdag :)

#2 - - Sanna:

När Blondinbellas man Odd skulle vara pappaledig första gången med Gillis efterlyste hon just pappor som skulle vara lediga :) Tror till och med att det finns facebookgrupp för detta! :)
Det kommer gå galant ska du se, kanske du möter någon pappa vid lekparken när du gungar Iris? Eller en granne på gatan?

Du kommer klara det här! Stort lycka till & tack för en superbra blogg!