Låt oss prata lite till om sömn

Jag skulle vilja skriva lite om sömn igen.

Läggningarna med Iris går fortsatt bra. Jag tar ännu samtliga, då det fungerar så bra som det gör. Jag och Johanna har fått för oss att det kanske inte skulle gå lika bra om Johanna skulle prova. Vilket kanske är dumt, då hon ändå måste göra detta förr eller senare.

Iris sover fortsatt mellan oss i vår säng. En stor 120-säng står och väntar på henne i hennes rum, men det känns nästan elakt att låta henne sova där inne. Hon känns fortfarande så liten och det skulle kännas exkluderande och utlämnande att "stänga henne ute" i sitt rum.
 
Så Iris, som just nu har tre mellannamn, kanske kommer att få ett till: Helikoptern. För shit så hon snurrar på nätterna. Jag har dock fått turen i att hon oftast har huvudet åt mitt håll. Johanna har fått ta de flesta av sparkarna.

 
Så här kan det se ut efter att Iris somnat i vår säng. Jag liksom murar in henne så gott jag kan med täcken och kuddar. Nästan varje gång när hon vaknar så låter hon, vilket gör att vi hör henne och hon har inte varit nära ännu att ramla ur sängen eller så, men det känns ändå säkrast då sängen är ca 70 cm hög.
 
Iris ammar fortfarande på nätterna. Så sent som i kväll försökte Johanna vid 21.30, när Iris vaknade första gången efter att ha sovit sedan klockan sex, att söva om henne utan amning.
 
Det gick inte alls.
 
Iris skrek och blev helt galen. Hon fick amma och somnade sedan kort därefter. Vi ska nog prova någon kväll här under helgen vad som händer om jag går upp till henne när hon vaknar. Kanske går det lika bra som läggningarna, kanske inte.
 
Kanske kommer jag att bli så illa tvungen att bli varse detta på lördag, då Johanna eventuellt ska äta middag med några vänner. Då är det jag och Iris. Inte bara när hon ska sova, utan även när hon vaknar första gången efter två-tre timmar. Går det bra, eller blir det skrikfest? Det är frågan.
 
Tanken är att framöver här försöka kriga en helg och ett par nätter med att Iris ska sluta amma helt på nätterna. Vi ska bara förbereda oss lite inför den fighten först.