Dygnets absolut bästa stund

Under veckorna när jag jobbar, blir det tyvärr inte så mycket tid mellan mig och Iris. Hon sover fortsatt väldigt tidigt under kvällarna och somnar alltid någon gång mellan 18-19.
 
Därför har vi startat en ny rutin, då Iris vaknar ungefär lika punktligt som Skalmans mat-och-sov-klocka där vid sexsnåret när jag ändå ska upp. Då får hon följa med mig upp, medan Johanna får ligga kvar och sova en timme extra. Detta har jag berättat om tidigare och det är så mysigt.
 
När jag kommer hem från jobbet, det leendet jag får från Iris då är svårslaget. Då får vi umgås, men bara en stund. Johanna har berättat om de andra bebisarna i föräldragruppen, hur de små där somnar kanske två-tre timmar senare än vad Iris nu gör.
 
Det blir ett ombyte till pyjamas med ny blöja, lite gröt till Iris och sedan upp för att läsa saga. Det har gått väldigt bra att lägga Iris sedan några dagar innan nyår. Jag har tagit varje nattning och det är bästa stunden på dygnet. Inte lika roligt när hon inte vill sova och skriker, men det är som sagt några veckor sedan nu.
 
Vi ligger där och läser fortsatt om kaninen som ska sova. Efter det släcker jag lampan, lägger mig bredvid henne, pussar henne på kinden och säger att nu ska vi sova. Där ligger hon då, med kaninen i ena handen och tummen i munnen från den andra.
 
När hon håller på att somna kan det hända att hon släpper tummen från munnen och i stället håller om min tumme. Så där ligger vi. Hennes hand i min, min näsa inborrad i hennes håriga, lena nacke och andas i takt.
 
Sa jag att det är dygnets absolut bästa stund?
#1 - - Mamma Karin:

Vad fint. :') Älskar din header!

Svar: Tack Karin! Kul att du gillar den :)
Robin - Pappablogg.com