"Du har alltså INTE sovmorgon i morgon..."

Jag och Johanna brukar försöka lösa det så att vi har varsin sovmorgon på helgerna. Där den ene helt enkelt får sova vidare, medan den andre får gå upp och göra tidig morgon med Iris.
 
Den här morgonen hade vi kommit fram till att det var Johannas tur att få sova. Strax efter klockan ett i natt skickade hon det här sms:et till mig från sängen när jag fortfarande inte hade lagt mig utan satt uppe och spelade tv-spel med min bror och svåger:


Det var dock ingen fara ännu, tänkte jag, utan tänkte gå och lägga mig vid 01.30. Jag och Iris hade nämligen kommit överens om att hon skulle sova länge i dag.
 
För när vi bytte om till pyjamas under fredagskvällen, viskade jag i hennes öra att hon i morgon bitti skulle slå nytt sovrekord. Då tittade hon bara på mig och skrattade. Hur ska man tolka det på annat sätt än att vi faktiskt där och då kom fram till en deal?
 
Och om hon då skulle sova till 08.30 eller så, gjorde det inte så mycket om jag gick och la mig ganska sent. Men det skulle visa sig att Iris bara prank'ade mig, för 05.50 kände hon att det var dags att gå upp.
 
Jag var så himla trött att jag inte pallade hålla ögonen öppna. Men för att Iris med sitt gnälliga humör (hon ville ju inte ligga där, hon ville upp och leka även om klockan ännu inte slagit sex) inte skulle väcka Johanna för mycket var jag tvungen att ta mig upp direkt.
 
Så nu har vi varit vakna i snart två timmar. Eller, vi och vi. Vi har båda ätit frukost och sedan tio minuter tillbaka sover Iris i vagnen i hallen. Jag ligger i soffan och skriver det här, men funderar starkt på att försöka sova lite jag med så fort jag är klar.
 
Men vad har vi då lärt oss av den här morgonen? Först att jag kanske borde tänka lite mer på 'framtids-Robin' när jag är vaken sent om nätterna och ska upp med Iris. Och för det andra att Iris är för liten för att ha överenskommelser med.
 
Men bra go och cool är hon i alla fall, vårt lilla troll.