Vi försöker pressa fram tiden

I går fick vi Iris att vara vaken till 19.00.
 
Vår plan har varit att försöka få henne vara vaken lite längre för att då sova lite längre på morgnarna.
 
Tidigare har sömn vid 18.00 (som är hennes vanliga sovtid), inneburit att hon vaknat vid 04.00. Pust.
 
Så, om vi flyttade fram det en timme, skulle hon då vakna klockan fem? Alldeles riktigt. Hon var helt färdig när jag la henne i går kväll. Och vaknade - som genom alarm - klockan 05.00. Klockan stod verkligen på exakt det klockslaget, varken en minut mer eller mindre.
 
Förresten.
 
Vad snabbt det går för en själv att bli nöjd för nya saker. För bara ett år sedan kunde jag sova bort en förmiddag utan problem om jag fick chansen. I dag blir jag nöjd när dottern sovit till fem. "Bra Iris, fem! Härligt!" tänker jag för mig själv medan Iris sitter med ett leende intill mig i sängen och klappar händerna.
 
Bild tagen för 15 minuter sedan precis innan sömn.
 
I kväll har vi besök av några goda vänner. Det är Johannas bror, hans flickvän (som även är Johannas bästa vän, snygg kombo!) och deras dotter (alltså Iris kusin), som är fyra månader äldre.
 
När vi får besök brukar Iris gå på något slags extrabatteri. Hon leker och har det trevligt. Såpass att hon glömmer bort att hon är trött. Så blev det även i kväll. Hon somnade först 19.30. Så om Iris följer sin rutin, betyder det att hon vaknar cirka 05.45.
 
Helt rimligt ändå.
#1 - - L:

Wow. Vad häftigt att hon sov länge. Lillemannen här hemma vaknar samma tid varje morgon oavsett om han somnar 18 eller 23 eller om han är vaken 4 timmar mitt i natten :(