I dag blir du nio månader

Hej Iris,

Det är din knasiga pappa som skriver. Det är dags att gratulera dig igen på en ny månadsdag. Tänk att du nu har varit hos oss lika länge som du var inne i din mammas mage. Jag slå fortfarande ofta av hur overkligt jag tycker att det känns att det var just du som var där inne. Detta samtidigt som det känns så självklart. Vem skulle det annars ha varit?

Den här månaden har du visat att du faktiskt inte tycker om att mat du får smaka på. Jag tycker att det är bra att du visar att du tycker om det mesta, men inte allt. Att du har en egen smak och vilja kring maten. Det var dock inte lika roligt att det var din mammas mat du inte gillade. Du kan väl äta den framöver för att vara snäll, för hon tycker så mycket om att se dig äta det som hon har kämpat med. Ta den för laget ;)

Du börjar säga några få ord mer och mer. ”Mamma”, ”dada” ”titta” och ibland ”pappa” är väl ungefär det du säger. Men du förstår däremot desto mer. Du hämtar bollen när vi uppmanar dig att göra det när den rullat i väg. Du tittar på lampan och pekar numera på saker med pekfingret och vi berättar för dig vad det är du pekar på.

Du tar dig fram nu – och det går undan! Du hasar dig fram på rumpan och vi får verkligen vara med när du sätter fart för att se vart du tar vägen. Du har inte riktigt börjat krypa ”som vanligt” ännu, men kommer upp i ”krypställning” ibland, så det är kanske på gång. Men varför det egentligen, när din egen stil går precis lika bra?

Det här är månaden som jag och du har myst i sängen precis varje kväll innan du ska sova – och det har gått hur bra som helst. Jag och din mamma ville försöka få dig att somna utan att amma och då var det lättast att jag gick och nattade dig. Då det gick så bra fortsatte vi med det och så har det löpt på. Det är den bästa stunden på dygnet, att få lägga mig och läsa en bok med dig för att sedan klia dig på ryggen och smeka dig över pannan tills du snarkar gott.

PS: Din mamma vill också natta dig, så ge henne en chans. Hon är faktiskt ännu gosigare än jag!

Stort grattis på niomånadersdagen, fina Iris. Det är inte långt kvar till ettårstårtan.
 
 
#1 - - Eleonora Adriana ♥:

Så söt!