"God morgon, pappa. Klockan är fyra, dags att gå upp!"

Som jag har berättat tidigare har Iris under många månader somnat vid klockan 18 om kvällarna. Ibland lite senare men absolut senast klockan 19. Men det är ovanligt.
 
Detta har gjort att hon också har vaknat tidigt, oftast vid klocka fem, halv sex eller så. Och det är svårt att klandra henne för detta, då hon då sovit ungefär tolv timmar.
 
Men nu de senaste två morgnarna har hon tagit det till en helt ny nivå av orimlighet. Som om hon hade Skalmans 'mat och sov'-klocka, har Iris vaknat några minuter efter fyra och velat göra morgon.
 
Jag kan väl nånstans leva med att klockan är 05-nånting när hon vaknar. Men när första siffrorna är 04, då är det fortfarande natt anser jag. Och då går jag inte upp. Speciellt inte när siffrorna efter inte är mer än 10.
 
Men det har Iris struntat i. Hon har satt sig upp i sängen (som hon nu lärt sig och tycker är jätteroligt!), tittat på mig och bjudit på ett jättstort leende som säger, "hej pappa, nu går vi upp!"
 
Jag har bråkat och försökt söva om henne fram till efter fem, men utan att lyckas. I stället har hon dragit upp sin zombiefarsa för att äta gröt. Efter det myser vi i soffan framför Nyhetsmorgon och just där och då struntar jag i att hon råstirrar på teven.
 
Dessutom är hon gosig och myser i knäet. Och jag suger i mig varje sekund av det då det blir mindre och mindre av den varan. Nu snarkar hon i sin vagn och brukar så göra i 30-40 minuter. Och varje snarkning säger att "haha, jag fick upp honom!" till mig när jag nu sitter här och själv inte kan somna om.
 
Jag skulle tro att Johanna kommer upp strax efter klockan åtta. Då får hon ta Iris och så får jag sover ett par timmar till. Det går bra just nu, men hur gör vi när Johanna börjar jobba om en vecka? Då måste jag helt enkelt starta mina dagar vid fyra. Eller kanske lite senare om Johanna tar Iris när hon går upp.
 
Dags att börja gå och lägga mig när Iris går och lägger sig, vad det verkar.
 
Utöver detta är Iris jätteduktig. Hon sover hela nätterna. Från 18-19 til 04. Det är förstås en hel natt om man tittar på längden. Jag skulle bara vilja flytta den lite, så att hon åtminstone sov till 06.
 
* Googlar "sommartid" * 
 
Skit. Den ställs om först 26 mars...

Det är tur för dig att du är så go. Det finns ingen jag hellre umgås med klockan 04.00.