Första natten utan amning

Då var första natten utan amning för Iris genomförd.

Hur det gick? Faktiskt hur bra som helst! 

Iris somnade vid 19.30, jag gick och la mig vid 01.00 och hon vaknade första gången först vid klockan 02.40. Då vaknade hon till och var lite arg då jag vände henne från mag- till ryggläge.

Hon fick sin kanin, tog sin goda högertumme i munnen och somnade om på bara några minuter. Samma sak hände vid 02.50 redan, men efter det sov hon till 04.30. Då tog det kanske tio minuter att få henne att somna om, men fortsatt utan något utbrott.

Efter det sov hon bra till strax efter fem. Då märkte jag att hon var piggare och det är ungefär den här tiden hon brukar vakna för att vilja göra morgon, förståeligt då hon somnar så pass tidigt om kvällarna.

Hon låg och gosade med kaninen kanske 15 minuter fram till halv sex. Då fick hon sa Babblarna i 20 minuter innan vi gick in till Johanna som låg och sov i Iris rum. Då fick de gå upp tillsammans medan jag la mig och sov några timmar. 

Mer dramatiskt än så var inte första natten. Det gick riktigt, riktigt bra. Jag känner mig dock väldigt trött i dag. Det är som om jag inte sovit i natt trots att jag fått sova ganska mycket. Min kropp har liksom legat på standby när Johanna inte varit i samma säng utan jag haft hela ansvaret.

Minsta ljud från Iris och jag har vaknat till. Och även om jag somnat om direkt, har jag inte fått samma djupa sömn som jag är van vid, det känns tydligt. Men det får jag kanske räkna med och någonstans känns det ändå bra att det var så, så att jag verkligen hörde henne när hon vaknade.

Så allt som allt, en riktigt bra första rond. Hoppas på en repris kommande natt.