Det var alla hjärtans dag i går

Jag är inte speciellt förtjust i ’alla hjärtans dag’ utan är väl av den åsikten att man ska kunna sprida kärlek och visa varandra värme även under en dassig och slaskig tisdag dagen före löning i november.

Men om den här dagen kan få människor att kicka igång lite tänk kring att framöver sprida kärlek har den förstås sin funktion och kanske lite charm.

Det bor dock en liten romantiker i mig som jag tycker om att använda mig utav ibland. Jag köper hem blommor, tycker om att ge små oväntade presenter och slår gärna lite större om jag har råd vid födelsedagar.

Då tycker jag att ’alla hjärtans dag’ också kan användas för sitt syfte. Hade jag bara gett Johanna en ros just 14 februari varje år, hade det nog mer känts som ett måste än något fint. Och så hoppas jag inte att folk gör (även om det säkert sker).

Jag köpte rosor och choklad under separata kvällar förra veckan till Johanna. Men jag kunde inte låta gårdagen vara ändå. Innan hemfärd klev jag in på en blomaffär på Liljeholmen.

Det var jag och klyschigt nog 20-talet andra personer (de flesta män) som skulle köpa med sig något fint hem. Det är vad det är.

Min plan var att gå hem och lägga dessa rosor utanför dörren, för att sedan få Johanna att tro att det knackar och så får hon öppna och… ja… ”surprise surprise! Rosor!”… ni fattar.

Det enda jag var orolig över var att Johanna skulle se mig i fönstret när jag kom med blommorna i högsta hugg, men det gick vägen. Jag la rosorna utanför dörren tillsammans med två trisslotter och varsin B&J och gick in.

Passande nog höll hon på att bädda på övervåningen. Detta efter att Iris bajsat ner delar av sängen i går natt (det klassiskt lösa ”tandbajset” har jag fått lära mig, trevligt värre!). Jag tog Iris för att byta om till pyjamas och knackade på ytterdörren precis innan.

”Kan du ta det… jag är lite upptagen!”

Hon sprang ner, öppnade och fick sig en liten överraskning trots allt. Detta var ju inget stort, bara en liten grej, men jag vill ändå inbilla mig att det är sådana små gester som förgyller vardagen lite.

Tyvärr var det bara 30 spänn i vinst på Trisslotterna.