Andra natten utan amning

Jag och Iris tog oss igenom natt nummer två.

Men i natt var det lite kämpigare. Första gången vaknade hon vid 01.30, då tog det 45 minuter att få henne att somna om. Så 02.15 sov hon igen och sov då till 04.15. Där kom sedan det längsta vakna ”passet” hittills.

Hon snurrade över på mage, ville inte ligga still, blev arg när jag vände henne tillbaka på rygg (hon somnar inte på mage, även om hon gärna sover så) och skrek en del. Men ingen panik, det var kontrollerbart att hela tiden ha henne liggandes i sängen.

Hon sög intensivt på örat till sin gosiga kanin och det var ganska tydligt att hon gärna hade velat amma lite där vid halv fem.

Hon var nära att somna gång på gång, men ville inte somna in – förrän 05.30. Då somnade hon och sov ytterligare en timme innan vi gick in och väckte Johanna så fick de göra morgon tillsammans.

Även om denna andra natt var lite jobbigare än den första, var det fortfarande lugnt. Det kändes länge att vara vaken 75 minuter, men vi kunde fortfarande ligga bredvid varandra i sängen och ’reda ut’ det.

Jag behövde inte bära upp henne och gå runt i rummet eller så, vilket jag har hört att man ska försöka undvika. För natt är natt och då ligger vi i sängen för att sova, det är nog bra att lära sig tidigt.

I natt är tanken att Johanna ska joina oss och sova i vår säng. Tanken är då också att Johanna ska ta Iris när hon vaknar och få henne att somna om igen utan att amma. Jag tvivlar inte på Johanna, inte en sekund.

Men jag tvivlar lite på att Iris ska acceptera det, kanske kan hon komma att bli ännu argare i natt än tidigare när mamma faktiskt ligger bredvid men inte låter henne äta.

Nu ligger hon här ute och sover i solen.