God fortsättning! Här är en klapp till er 👶🏼

Goooood fortsättning!
 
Herregud vad livet bara springer i väg och jag hinner aldrig uppdatera er om läget. Ni bara fortsätter att komma hit för att läsa och mina uppdateringar lyser med sin frånvao.

Men nuså! Innan jag fortsätter måste jag bara tipsa om att jag är mer aktiv på Instagram. Sök upp "robinsoderlund" där om ni vill veta mer om vad jag har för mig.

Jag har annars åkt tillbaka till Stockholm och tagit en ofrivillig paus från jul- och mellandagsfirandet i Dalarna för att jobba ett par dagar. När jag anmälde att jag ville jobba dessa OB-fina dagar, kändes det som en bra idé.

När jag tidigare i dag vinkade hejdå till Johanna och Iris i hallen till svärföräldrarnas hus, kändes det inte lika roligt.
 
Men jag får försöka tänka: Pengar, pengar, pengar.
 
Annars har jag någonting väldigt roligt att berätta. Det har hunnit gå rätt långt, så ni kommer tyvärr bara att få hänga på den sista halvan av detta då Johanna redan (i dag!) sprungit in i vecka 19. Men det är så att Iris ska bli storasyster i slutet av maj.
 
En av bilderna från Instagram och den underbara funktionen "stories".

Detta var någonting som vi berättade för allmänheten så sent som i går. Vi hade valt att vänta med det av olika anledningar, men så blev det julafton och det kändes liksom naturligt att leverera den här julklappen till alla de som inte visste det redan.

Så nu får ni veta det också. Det är planerat till den 28 maj, så strax efter att Iris fyllt två år (3 maj), är det tänkt att hon ska bli storayster till en lillebror- eller syster. Jag tänkte att jag skulle svara på några snabba frågor som jag tänker att ni kanske funderar över.

Hur mår vi?

Jo, men, tack bra. Detta är såklart jätteroligt, spännande och lite nervöst på samma gång. Livet har förändrats något så radikalt sedan Iris föddes och än mer kommer det att bli från att det inte längre finns fler föräldrar än barn i vår lilla familj. Men mest är det jätteskoj!

Var det planerat?

Sett till vår vilja i att få ett barn till, så kan man säga att det var det. Men det var inte så att vi aktivt försökte bli gravida. Vi var mer inne på att om det händer, så händer det och då är det jätteroligt. Om det inte gör det, så får det hända senare helt enkelt. Och nu hände det! Och vi är väldigt glada över det.

Vet ni vad det är?

Ja! Vi vet att det till största sannolikhet är en.... bebis!

Förstår Iris vad som är på gång?

Jo, men det tycker jag ändå att hon gör. Hon har kopplat att det är en bebis i mammas mage som har börjat växa och vid ett tillfälle har hon även lagt munnen mot magen och sagt hej till bebisen.

Frågar vi vad som finns i mammas mage så svarar hon "bä!" som är hennes ord för bebis. Men ja, det är klart att det är svårt att vara 1,5 år och förstå att det till sommaren faktiskt ska komma ut en bebis som sedan ska bo hos oss.
 

Iris hemma hos sina bästisar, mormor och morfar.

Deeet var väl det hela för den här gången! Jag får skriva mer om julen i ett annat inlägg. Det var väl mest mys, umgänge med släkt och vänner, lite Kalle Anka, mycket mat, mera godis och julklappar. Typ så, om man ska summera den på två rader. Den var i alla fall lyckad.

Men det jag i första hand ville berätta för er är att det kommer ett tillskott till familjen i slutet av maj/början av juni nästa år. Sååå roligt! (Tycker jag alltså, er rör det väl nämnvärt!).

God fortsättning allesammans så lovar jag att vi hörs snart.

(OBS: Jag får använda kategorin "gravidbubblan" igen! 👏🏼👏🏼).
#1 - - Jenny Skyllberg:

Åh, vad roligt 👏 Grattis 😊

#2 - - My Nadja Luong Phan:

stort grattiis!!

#3 - - Anonym:

Fin läsning! Stort grattis!

#4 - - Emelie Babunovic:

Grattis till 2:an i magen!

#5 - - Johanna:

Jag har ju inte gratulerat än! Men stort stort grattis till er tre som får ett litet tillskott snart! Så mysigt!!