När lejonmanen släpptes fri för passfotot

I dag var vi i väg till Solna polisstation för att skaffa ett pass till Iris. Hon vill hemskt gärna följa med sina föräldrar till Grekland i slutet av september och då är pass ett måste.
 
När vi kom till väntsalen ville Iris inte vara kvar. Hon ville gå ut och titta på bilarna och hoppa i vattenpölar. Så jag och Johanna gick ut med henne varsin vända innan det var vår tur.
 
Det knepiga var att få Iris att sitta stilla för att ta passfotot. Till en början gick det ganska bra. Men Iris, som redan var trött, blev tröttare för varje foto som poliskvinnan inte var nöjd med och vi fick lov att göra om.
 
Jag fick försöka distrahera henne med leksaker under kameralinsen och för varje ny tagen bild hoppades vi att den skulle duga. Men många gånger blev det "en till" innan Iris tröttnade ur helt och vred sig i sin mammas famn.
 
Det var då den rutinerade tanten med pinnen kom. Hon hade med sig en lång pinne som det satt en bebisleksak fasttejpad på i ena änden. Så från hennes polisluckan, sträckte hon ut pinnen och fick leksaken att skramla.
 
Iris fokus fastnade på leksaken. Lite som att hon undrade om tanten faktiskt trodde att hon tyckte att det där skulle vara roligt, att tanten trodde att hon faktiskt var en bebis.
 
Men det gjorde jobbet, bilden togs och blev godkänd. Vi fick aldrig se den, vi får vänta tills vi får hämta ut passet inom ett par veckor. Och Iris får följa med till Greklandet, skönt det!
 
Mitt i alltihopa fick Iris lov att ta ur hårsnodden också och släppa lejonmanen fri.