Dags för förskolans första dag

När blev hon så stor?

Klockan har passerat midnatt. Söndag har blivit måndag. Jag sitter här med ett glas vin vid min sida som jag hällde upp för tre timmar sedan för att jag fick feeling, som jag nu smuttat på ett par gånger och som jag snart kommer att hälla ut för att vätskan blivit varm och för att jag nog inte var så sugen egentligen.

Jag tänker på Iris och det faktum att hon börjar på förskolan i morgon. Vår stora lilla tjej som nästa vecka blir 16 månader. Hon har blivit så stor, men är ändå fortfarande vårt lilla barn.

I morgon kommer Johanna att följa med henne till förskolan, på tisdag är det min tur och sedan går Johanna med henne igen på onsdag innan tanken är att hon ska vara där själv lite redan på torsdag.

Att bekanta sig med barnen och platsen tror jag inte blir något problem. Svårare att förklara för en så liten tjej att mamma/pappa ska gå nu, men att vi kommer tillbaka om några timmar och att hon ska stanna på förskolan så länge. Men det går säkert bra.

 
I dag gick vi till förskolan och lekte lite. Vi bekantade oss med gården och allt som fanns på den. Båten. Rutschkanan. Sandlådan. Tåget.

Vi tittade in genom fönstret och såg en krok med Iris namn på en lapp ovanför. Hennes egen krok. Med tillhörande låda där hon ska ha sina saker. Intill hennes namn fanns flera tomma lådor, med namnlappar till barn som också börjar i morgon. Små kompisar.


Det kommer att bli bra det här, även om Iris pappa tycker att det är lite jobbigt.