"Mamma, kolla vad jag har lärt mig!"

Efter några härliga dagar i Dalarna och Falun har vi landat hemma i Hässelby igen. Det var skönt att ladda upp batterierna lite, men framförallt att komma bort och byta miljö för en stund.

När vi kom hem inträffade något lustigt.

Iris har tidigare aldrig visat något intresse för trappen, vilket har varit skönt. Då har vi inte behövt bry oss om att hon ska försöka ta sig upp i den.

Men när hennes fyra månader äldre kusin var här för några veckor sedan, hände något. Då Iris kusin enkelt tog sig upp för trappstegen, fick Iris plötsligt upp ögonen för trappen.

”Aha, det är sådär man gör!”

Efter det stod hon ofta med fötterna på golvet och med händerna vid andra trappsteget, men gjorde inte mer än så. Hon var nöjd med att stå där och spana, glad över att kunna stå på fötterna.

Men så landade vi hemma i går och Iris gick till trappen. Plötsligt hör jag Johanna; ”Robin, kolla! Hon har tagit sig upp ett steg!” Och där stod Iris, jättenöjd och skrattade när hon plötsligt hade fötterna på första trappsteget.

Ironiskt nog hade vi under påsken bott i ett hus helt utan trappor. Men på något vis verkade det plötsligt självklart för Iris hur man tog sig upp i trappen. Vi satte ner henne på golvet och lät henne försöka igen, för att se att det inte var en slump.

Det var det inte.

Så… kul, Iris! Kul att du lärt dig hur trappen fungerar 😅 

#1 - - Jennifer:

Läskigt med allt spring i trapporna sen. Men så underbart när de utvecklas, ta efter från andra och lär sig :'D

#2 - - Liv Ringström:

Haha åh, inte en lugn stund nu då!:) Verkligen glittrar och lyser bus i ögonen på henne!