Svårt att säga nej till en liten mysstund

Den här veckan har det funnits kvällar då Iris haft det svårare att somna än vanligt.
 
Som i onsdags. Då hade jag varit i väg på pappagrupp (sista gången, berättar mer om det i ett annat inlägg!) och kom hem först vid första klockan åtta, trodde jag att Iris skulle ha somnat när jag kom hem.
 
Detta då hon oftast somnar mellan 19-20 nuförtiden.
 
Men hon var vaken när jag kom hem. Jag tog henne och vi satte oss i soffan en stund med den jättestora och mjuka filten. Det är inte så att hon skriker i övrigt när hon vi vill att hon ska sova, hon vill bara inte ligga i sin säng.
 
Får hon i stället komma upp i ett knä och sitta som på bilden nedan, gör hon gärna det och myser. Och för en pappa som inte sett henne sedan kvällen innan (förutom en kortis på morgonen innan avresa mot jobbet) så är det svårt att säga nej till en liten mysstund.
 
 
Iris visar sedan tecken på när hon är trött nog att få äta och somna.
 
Några av dessa är när hon börjar gnugga sig om ögonen, börjar dra sitt eget hår mellan fingrarna, inte riktigt orkar hålla upp huvudet som normalt eller börjar gnälla lite som en zombie från Walking dead.
 
Då vet att man oftast att nu är det läge för lite käk och sömn.
:::

Förresten! 
 
Jag har glömt att berätta att efter att jag skrev mitt senaste inlägg om min magiska mobil, då såg jag ett nytt känt ansikte precis utanför jobbet när jag skulle gå hem.
 
Nämligen Helena Bergström!
 
Jag var bara ett par meter ifrån henne där hon kom i full stress längs Norrlandsgatan.
 
Jag lyssnade dock på en podcast om fotboll. Annat hade det varit om jag hade lyssnat på intervjun med henne i exempelvis Värvet. Men men, vem vet, kanske lyssnar Helena på Offsides podcast? :)
#1 - - Anonym:

Pappagrupp - utan barn?

Svar: Yes. Utan barn.
Sex pappor som pratar om föräldraskap och sin nya roll som pappa.
Robin - Pappablogg.com