Då jag och Johanna blev gravida

Det var i augusti förra året som vi fick veta att Johanna var gravid. Jag minns det väldigt väl, för det var i en månad där vi verkligen inte räknade med att det skulle ske. 
 
Vi hade försökt aktivt att bli gravida igen sedan januari, detta efter det utdragna missfallet vid första graviditeten i veckan 15, som avslutades i ett sterilt läkarrum på Södersjukhuset i början av december året innan.
 
Det var en tung tid och jag minns att vi liksom lade allt kring barn åt sidan en tid, men kom redan i januari in på tankarna att försöka igen, men att det till en början fick "gå som det går" – utan hetsjakten kring fertila dagar.
 
Därefter blev det mer och mer seriöst för varje månad som gick. Jag minns några av de stunder när vi hade ett nytt graviditetstest i vår hand som inte visade ett plus. Att vi kunde konstatera att ännu en negativ månad hade passerat och att vi fick börja om än en gång.
 
När vi väl var framme i augusti och sommaren hade passerat, hade Johanna börjat med ägglossningstester. Jag minns att det var mycket strul med dem som vi använde och att de inte kändes pålitliga. Ett test ena dagen kunde visa att det var läge att försöka, innan nästa dag visade att det inte alls var läge.
 
Det var rörigt och de vi använde kändes inte alls så säkra som man skulle vilja. Vi använde oss av de dyrare testerna (som man lätt tror ska vara de bästa) och som i längden blev väldigt dyra.
 
Detta har gjort att vi, när det är dags för Iris att få ett syskon, bestämt oss för att använda oss av billiga graviditetstester och ägglossningstester från Apotek365.
 
De ger svar direkt, är av hög kvalité och har en pricksäkerhet på 99,6% till att ge ett korrekt svar. Dessutom är priset som sagt att föredra. Här får du fem tester för samma pris som vad en sticka kostar hos andra konkurrenter – och som dessutom är minst lika bra.
 
Behöver du billiga och bra graviditets- och ägglossningstester, skulle jag därför rekommendera testerna från Apotek365.
 

Detta inlägg skrivs i samarbete med Apotek365.
 
#1 - - Angelica:

Tycker det är så skönt att läsa att det är fler som fått försöka. Det känns så otroligt tabubelagt, och folk förväntar sig att man ska bli gravid direkt! Vi har försökt ett tag nu, och har en fertilitetsmonitor som talar om när man har sina mest fertila dagar. Det är svindyrt, men jag hoppas det är värt det i slutändan...

Jättebra inlägg!

Svar: Tack Angelica!
Nej det kan verkligen vara svårt ibland. Då tycker jag ändå att det gick ganska bra för oss, även om vi första gången fick vara med om ett utdraget och hemskt missfall. Men det är jag absolut öppen att prata om, för som du säger är det inte alltid så enkelt och det blir inte alltid som man vill från början.

Hoppas att monitorn ger er den hjälp ni hoppas på, håller tummarna!
Robin - Pappablogg.com