All respekt till er kvinnor

Om ni fixar fram papper och penna samt ett kontrakt där det står "jag är inte avundsjuk på Johanna som får gå igenom en graviditet" så ska jag skriva under. 

Absolut, det är ju en oerhört häftig grej det här med graviditeter och hur det hela fungerar. Och det måste vara så häftigt att ens egen kropp skapar ett nytt liv inuti ens mage. Men samtidigt verkar det rätt kämpigt mot slutet nu. Och då ska jag passa på att säga också att Johanna inte är den som gnäller i onödan. Hon är en kämpe.

Men jag har aldrig hört meningen "AJ! Mitt kön!" så mycket som jag gjort de senaste veckorna. Det verkar inte jätteroligt det där. Att ha ett huvud från en bebis som trycker på inifrån, samtidigt som det känns som att könet ska spricka från Ystad till Haparanda bara man ska försöka ta sig ur sängen.

Det är tur att ni kvinnor sköter förökningen. På riktigt. 

Ett exempel är bara det här med "röda veckan", som inträffar en gång i månaden för de flesta kvinnor. Ni vet om det skulle vara vi män som skulle ha den. Haha, sicket skämt!

Då skulle det först värmas upp och förberedas en vecka inför mensen, redan då skulle det vara synd om oss. Sedan kommer den och håller i sig en vecka, innan vi skulle behöva en vecka även efteråt, då för återhämtning. Så, en vecka i månaden skulle vi leva "normalt". 

Och lika är det med det här kring barnafödelse. Det skulle inte hålla om det var vi män som skulle föröka oss. Människan skulle dö ut och de flesta män som vågade sig så långt som att prova på en graviditet skulle avlida vid första lilla förvärk. 

Så på riktigt nu, kvinnor. 
All min respekt till er. 
Jag hade inte klarat av det ni gör.

Äntligen april om några timmar

I morgon går vi äntligen in i årets bästa månad.
 
Våren kommer på riktigt med värmen, gruset på gatorna sopas upp och vi går äntligen mot ljusare tider. Jag fyller dessutom år och den här gången väntas jag dessutom bli pappa innan månaden är över. Det kan bli i maj också, då trollet är planerat till 28 april, men vi får se.
 
Hur som helst känns det väldigt bra att gå in i april här om några timmar. Johanna gjorde sin sista arbetsdag i dag på mycket länge. Hon ska vara hemma nu och vila under april innan det är dags. Jag vill bara att ungen ska hitta ut nu, men jag förstår om Johanna vill vila lite innan det är dags. Så, över helgen kan hon få pusta ut åtminstone. Sen kör vi tycker jag 😉
 
Nu ska jag göra mig i ordning och sedan ska vi ut och äta. Vi får se om det kanske blir sista gången innan våra liv förändras totalt. Det är lite sådana tider nu. Lite "sista gången utan barn"-grejer som man gör, även om det förstås kommer att gå att göra sådant därefter också.
 
Visa fler inlägg