8 (av alla) saker som är nya i livet sedan Iris föddes

På söndag har det här lilla trollet varit en del av våra liv i två månader. Det är mycket jag har lärt mig på den här korta tiden. Både rent generellt om föräldraskap, men också om mig själv.
 
Jag tänkte lista några grejer. Så här kommer dem: 8 (av oerhört många) saker som jag har lärt mig sedan jag blev pappa.
 
1. Ont i muskler jag inte trodde fanns!
Jag skrev ett inlägg tidigare om det magiska buffandet som är din bästa vän när du ska få en bebis att somna.
 
Men då skrev jag inte om att jag fått buffarm! Jag har på riktigt vaknat med träningsvärk på sidorna av handleden. Inte direkt något jag känt tidigare.
 
2. Hur effektiv jag är på jobbet.
Som om det inte var nog att bara vilja komma hem till Johanna. Nu har jag en trollunge som drar mig hemåt med. Så ingen övertid här inte.
 
Här ser vi nu till att vara klara EXAKT när klockan slår fem och så plattan i mattan hem.
 
3. Hur min stress har testats
Jag har lätt att brusa upp inombords och bli stressad när Iris gråter och inte slutar, har jag märkt. Detta är säkerligen något hon känner av. 
 
Jag jobbar på det med djupa andetag och att räkna till tio.  Och tycker faktiskt att det blir bättre. Jag skulle aldrig bli arg på henne för att hon är ledsen, men frustrerad på mig själv tror jag för att jag inte räcker till att trösta henne.
 
4. Allt "snusk" helt naturligt
Det är inte bara det - som jag pratat om tidigare - att jag glömt bort hur livet var för nio-tio veckor sedan. Utan jag har också glömt hur jag tänkte kring bajs, spyor, osv.
 
Inte för att jag tänkte att jag "aldrig kommer att byta en blöja!" som folk säkert känner (?). Men det kändes inte som att det skulle bli ett festligt inslag i mitt liv, att torka bajs.
 
Men det är det! Eller ja, typ. Eftersom att Johanna får sin tid med Iris när hon ammar och massor av annat när jag är på jobbet, blir de där blöjbytena som vår gemensamma lilla egentid.
 
Det är trevligt att bära med sig henne dit och umgås lite. Att det inkluderar en ofta illaluktande blöja, well, it's just the way it is.
 
5. Blöjor och bilar är min grej!
... skulle det visa sig! Jag tänker då på tv-reklamer. Sådana om dessa ämnen har jag aldrig ägnat en sekund tidigare. Men nu plötsligt är det hur intressant som helst. 
 
Jag jämför blöjorna i reklamen med dem vi har och samma sak med bilarna nu senaste veckorna. Inget är dock bättre än det vi har, förstås.
 
6. Att stå och gunga utan bebis
Det drabbade bara Johanna till en början. Hon kunde stå och gunga som om hon höll i Iris, även när hon inte gjorde det. Detta hade inte drabbat mig - förrän midsommar!
 
Då hade jag gungat lite med Iris i min famn efter en liten skrikattack. När den sedan var över och hon bytt famn, kom Johanna fram till mig, pekade på mig, skrattade och sa: "Nu är det du som står och gungar!"
 
7. Hur en dygnsrytm bör vara
Tidigare kunde jag sova längre och jag tycker om att sova nu också. Men nu har man blivit så illa tvungen att starta dagarna tidigare.
 
Till en början var det en omställning, men numera är det mest härligt.
 
Att komma upp och få mycket gjort redan under förmiddagen är ändå stimulerande på ett sätt (även om en sovmorgon ibland inte heller är fel).
 
8. Alla kläderna!
En typisk sak man såklart inte tänker på om man inte har barn. Men oj vad skoj det är med barnkläder!
 
Innan Iris var född när Johanna var gravid kunde vi knappt gå in i en klädaffär utan att komma ut med nånting. Och åtminstone jag är ännu "värre" nu.
 
Sådär! Åtta av mängder av saker som ändrats med livet sedan Iris föddes. Nu ska jag avlasta Johanna. Kvällens lilla skrikfest kan eventuellt vara inledd.
 
Fyll gärna på listan!
Vad ändrades mest hos er och i ert liv när ni fick barn?
#1 - - Maria Dahl:

haha exakt så är det

#2 - - FrökenTV, bloggen om tv och film:

vilket fint inlägg :)

Svar: Tack så mycket :)
Robin - Pappablogg.com

#3 - - fruborgenvik.se:

Åh så mycket hår er bebis har! Lika mycket som vår Leo =D Inte ofta man ser bebisar med så mycket hår. Otroligt söt är lilla Iris =)

Svar: Tack! Hon har verkligen mycket hår, haha. Det har blivit lite av hennes signum :)
Robin - Pappablogg.com

#4 - - Sebastian Vickman:

Haha tycker du prickade listan ganska bra! "buffandet" drabbade mina fötter efter för många timmar studsandes i babysittern. Gah vilka superkrafter man får när man får barn :D

Svar: Haha, men verkligen! Just nu har Iris någon period där hon hela tiden ska bäras framåt. I takt med att hon blir tyngre blir uppgiften än mer ansträngande. Spännande träning man får gratis 😄
Robin - Pappablogg.com

#5 - - Pia:

Så himla mysigt att läsa! :)

Svar: Kul att du gillar bloggen! :)
Robin - Pappablogg.com

#6 - - silvia:

bra skrivet :D
men vad tiden går fort, minns när hon fortfarande var i magen. Men det är väl som de säger, det är på barnen man ser hur tiden rusar iväg.

#7 - - Emma .MII:

Kul och kika in i din blogg! Härliga bilder!! :-))) Underbar son ni har! KRAM från Italien! Emma .MII

Svar: Tack Emma!
HON är helt fantastisk, vår lilla DOTTER.
Hur lång tid la du på att läsa egentligen? :)
Robin - Pappablogg.com

#8 - - Emma .MII:

Oj och nej förlåt!! Jag läste inte men fastande för den härliga bilden på HENNE! :-)) Lovely!

#9 - - Jasmine:

Ett så härligt inlägg! Tack för att du delar med dig.
Kram

Svar: Tack för att du läser! :)
Robin - Pappablogg.com