Dröjer att bli pappa på papper

Tidigare i veckan ringde jag till Stockholms kommun för att boka en tid åt mig och Johanna. Vi ville komma dit för att fastställa mitt faderskap åt den lille som växer i Johannas mage. 

Detta är något man ska kunna göra på förhand. Det är hemskt att tänka på det, men det är bra att göra OM det skulle hända något med Johanna under förlossningen. Nu kommer det inte att göra det (så man alltid tänker?), men OM så är det bra att skriva på detta. 

Annars hamnar barnet hos socialen eller på annat håll innan hen faktiskt skulle få komma hem till mig. Det blir onödigt arbete, därför ville vi fixa detta innan (även om allt ska gå bra). 

Jag ringde dit och fick snabbt nobben av kvinnan som svarade. Hon var dock trevlig och förklarade för mig att detta har man kunnat göra tidigare men inte numera i Stockholm. 

Anledningen? Det föds alldeles för många barn just nu.

Hon förklarade att de bara har tid att plocka in föräldrar till de barn som redan fötts. Föreställ er då att ett sådant möte skulle ta kanske tio minuter, max. Men det finns inte tid för föräldrar till ofödda barn. 

Galet. 

Så hon frågade när vi skulle få barn och förklarade sedan att 10-14 dagar därefter kommer vi att få en kallelse till henne för att skriva på detta. Så, för mig att bli pappa på papper dröjer. Inget jätteviktigt förstås, det hade bara varit en lugnande grej att få gjord. 

Har ni med barn varit med om något liknande?
Vad jag förstår är detta bara ett problem i Stockholm.