Mansgris med bockskägg, ryggbajs och tunnelbana

Jag har några små "höjdpunkter" i olika kategorier från de senaste dagarna som gått. I stället för att skriva ett eget inlägg om varje sak, då de inte är så stora men ändå kanske "har något", tänkte jag samla dem i ett inlägg i stället.
:::
 
• Först lite om hur märklig snubben från Anticimex var som var här i onsdags.
 
Det var två killar som kom hit för att göra en besiktning för protkollet till vår hemförsäkring. Den ena av de två herrarna var stor med bockskägg. Han var väl vad man skulle kunna definiera för en riktig mansgris.
 
Johanna var inte hemma, hon var ute och gick med Iris. Efter besiktningen, hade jag fått förslag om att köpa en brandsläckare av dem. När det ändå stod med på vår lista över saker att köpa hem, tog jag chansen när de ändå hade en sådan med sig och för ett snarlikt pris som i butik.
 
Bockskägget bär in brandsläckaren i hallen, tar ut den ur förpackningen, skruvar fast slangen och säger sedan:
– Hehe, ja nu när du varit duktig och fixat säkerhet till hemmet kanske du får ligga i kväll!
 
Jag blev inte illa berörd, jag blev mest chockad. Var det där roligt? Vem säger så till en främmande människa? Jag log lite och sa mest "hehe...ja... kanske det", när jag egentligen borde ha bett honom hålla käften. Hans kollega såg mest ut att vilja sjunka igenom trägolvet.
 
Jag kände att humorn och den jargong han drar med sina mansgrispolare runt bordet inför 'Ronny och Ragge' efter åtta folköl var ganska långtifrån min egen.
:::

• Vidare så har Iris varit hård i magen några dagar.

Emellanåt var det så illa att hon verkligen fick ta i för att bajsa och vid ett par tillfällen började hon till och med att gråta. Vi tyckte så oerhört synd om henne och ville förstås inte att bajsandet skulle bli något som hon skulle försöka undvika för att det gör ont.

Vi slutade snabbt med sådana saker som kan göra en liten bebismage hård, så som banan och majskorvar. Och gav henne samtidigt katrinplommonpuré till efterrätt vid måltiderna.

Resultatet på det? Ptja, man kan väl säga att det kom i dag.

Johanna går in på toaletten och ska byta en blöja. Efter några sekunder ropar hon:
– Åh! Ryggbajs!

Kanske lite äcklad, men säkerligen också aningen lättad.
:::

• Häromdagen åkte jag tunnelbana från vår nya station Hässelby strand in till stan för första gången.

Jag som själv tyckt att jag kommit rätt bra in i Stockholm nu efter att ha bott här i åtminstone över två år, kände mig som en turist igen. Jag hade inte koll på en enda station fram till Thorildsplan ungefär.

Jag fick lära mig att det var enkelt att få sittplats vid Hässelby strand, att Abrahamsberg har Texas Longhorn som man ser från tunnelbanan och att det faktistk inte är så himla långt in till T-Centralen som man kan tro.
:::

• Vi bor fortsatt i ett litet flyttkaos.

Jag förstod nog inte riktigt hur mycket jobb det är med att flytta, även när själva flytten är genomförd. Allt jobb som kommer med den nya bostaden. Särskilt om man valt att plocka in väldigt mycket nytt som vi nu gör.

Varenda pryl från IKEA ska byggas, monteras, skruvas på och sväras åt innan det är färdigt. Inte att något någon gång kan komma färdigt. Skönt att bäddmadrasser kommer intakta i alla fall så att man inte var tvungen att sy dem också.