Iris, sju månader, äter allt

Jag har aldrig varit kräsen när det kommer till mat, utan äter nästan allting. Så var det också när jag var barn, det fanns inte mycket som jag vägrade att äta. Efter att ha umgåtts med Iris nu under mer än sju månaders tid, börjar jag misstänka att det kanske är en egenskap hon också bär på.
 
Sedan hon började äta annat än att "bara" amma, har hon inte ratat någonting alls. Jag vet inte om det är vanligt bland bebisar, att de äter allting, men det gör hon.

När det är någonting nytt som hon inte ätit tidigare, händer det att hon lite skeptiskt rynkar på näsan första sekunderna som att hon smakar av vad det är hon fått i munnen, men det slutar oftast med ett "mmmnam" och att hon vill ha mer.
 
Därför ville jag testa henne. Jag hade under en tid funderat på att bjuda Iris på citron. Mest lite egoistiskt för att få se hennes reaktion när hon får bita tag i det sura med hennes än så länge tandlösa mun.
 
Hennes reaktion blev inte vad jag hade förväntat mig. Hon fick suga tag i citronen och slutade inte. När jag tog bort den gapade hon och ville ha mer. Aningen oväntat, även om jag hade det på känn. Så, även citron är något som går hem hos husets yngsta familjemedlem.


Reaktionen går att se på Instagram om man vill.
#1 - - Liw - FINA LYAN:

Så gjorde mina barn också, jag tror inte att de har utvecklat den smaklöken eller "lärt" sig att surt är surt :)