I dag blir du sju månader

Hej Iris,
 
I dag blev du sju månader gammal och som jag varit inne på tidigare, blir det bara roligare att hänga med dig för varje dag, vecka och månad som går. Du vet vart lampan sitter nu, vem pappa är när man frågar dig och likaså med mamma. Det känns fortfarande lite konstigt när din mamma säger "vaar är pappa?" och du tittar på mig. Men det gör mig också fylld av lycka.
 
Du äter mera nu, flera mål om dagen med annat än bröstmjölk. Gröten är dagligt återkommande och det är så härligt att se din aptit. Hur du säger "mmmnam!" vid en ny tugga av gröt och äppelmos.
 
Du har fått vara med om din första flytt i livet nu. Kanske har du redan glömt bort den lilla lägenheten som vi bodde i. Så detta blir bostaden du nu kommer att växa upp i, jag hoppas att du kommer att gilla den. Flytten verkar inte ha varit jobbig för dig, du har varit så duktig med alla vändor hit som vi var ute på innan allt var klart.
 
Du har en fortsatt stark vilja. Du tycker inte om bodys som måste dras över huvudet, då blir du arg innan armarna kommit rätt, men skrattar lika fort när jag pruttar dig på magen med munnen. Du älskar Babblarna och blir helt till dig när hela gänget kommer upp på skärmen.
 
Du har varit svårare att söva den senaste tiden. Jag och mamma har svårt att läsa av vad som blir rätt de kvällar du somnar enkelt i jämförelse med de då du tar bra med tid på dig att somna in. Du är hellre vaken. Kanske helt enkelt för att det är roligare så - precis som din mamma.
 
Vi har missat ett par tillfällen vid babysimmet här på grund av flytt, vi ber om ursäkt för det, jag och mamma. Men vi hoppas att vi ska dit på tisdag, för då är det sista gången. Bara du känns kry så ska vi åka dit. Du har verkligen tyckt att det varit roligt de gånger vi varit dit. Jag hoppas att vi snart kan åka och bada på egen hand utan grupp – du, jag och mamma. Ta igen det vi missat. Det blir skoj!
 
En av våra nya grannar, mannen som bott med sin fru här sedan husen byggdes 1985, träffade dig för första gången i dag tillsammans med mamma. Han hade sagt att du hade en klar och klok blick. Flera gånger hade han upprepat det. "Jag ser sånt där", hade han sagt och tittat på dig. Och jag håller med honom. Du har en mycket klar blick och du ser så klok ut, trots att du är så ung.
 
Grattis på sjumånadersdagen, underbara unge.
 

Läs också: