Då kan vi checka av matplatsen

Till en början hade vi plockat med oss vårt gamla bord och stolarna. Vilket gjorde att vår matplats under den första tiden såg ut så här:
 
 
Inte jättefint. Våra gamla möbler passade helt enkelt inte in. Och ska jag vara ärlig, gillade Johanna dem mer än vad jag gjorde. Men nu är allt sålt på Blocket.
 
Och efter besök på både Mio och IKEA, en hel del skruvande senare av både bord, stolar och lampa, ser vår matplats ut som så:
 
 
Vi är mycket nöjda och det känns bra att en del av vår nedervåning börjar bli klar.
 
Det känns extra bra med tanke på att det i kombination med detta dyker upp annat som strular. Vi hade en tjej här i morse som skulle installera vår nya torktumlare. Hon berättade för oss att vår tvättmaskin (som inte bara läckte, som vi hade märkt häromdagen) var möglig.

Detta förklarade i sin tur utslagen som Iris fick på sin rygg efter att hon använt ett plagg som hade tvättats i den enda omgång i maskinen som vi hann köra. Dessutom var det inte trefas fixat, vilket (jag fått lära mig) betyder att vi inte kan ha torktumlaren och tvättmaskinen igång samtidigt utan att husets ström tuppar av.

Nu är en ny tvättmaskin beställd och tekniker ska koppla in så att det åtminstone går att använda både tumlare och tvättmaskin, bara inte samtidigt. Det får bli vår nödlösning – då ingen av de tolv firmor vi ringde till hade en ledig tid före nyår...
#1 - - Anonym:

Stackare mycket otur nu i det nya huset. Hoppas ni får en bättre start på nästa år!

#2 - - Hanna Karlsson:

Vad snyggt det blev!

Svar: Tack! Vi är väldigt nöjda :)
Robin - Pappablogg.com

#3 - - Sandra Ribbheden:

Skippa tumlaren! Sliter fasligt på kläderna och drar herrans massa ström! Vår elräkning minskade drastiskt när vi slutade använda tumlaren!

Svar: Såpass. Men hur gör ni med lakan, handdukar och sådant då? Lufttorkar? Tar det inte lång tid? Och blir inte handdukarna till sandpapper vid lufttorkning? :)
Robin - Pappablogg.com

#4 - - Amanda:

Håller med Sandra, kör inte heller någonting i torktumlare. I så fall bättre med ett torkskåp, men jag använder det sällan också. Bara tvättmaskin, eller kombinerad tvättmaskin/torktumlare.

Upplever inte att det blir en så stor skillnad på lakan och handdukar om man lufttorkar. Klart det blir lite strävare, men för det första går det över efter första natten/duschen och för det andra kanske det är något man kan ta för vår planets skull? Torktumlare är galna energimonster...

Svar: Vi kommer inte att köra allting torrt i torktumlaren.Dessutom är denna modern och mycket energisnål, så det är nog lugnt :)
Robin - Pappablogg.com