Beck - Tvättmaskinen

Hantverkare kom hit för att installera vår nya tvättmaskin.
 
Den tidigare maskinen som kom med huset och som vi fick höra var "testkörd och funkade fint", visade sig både läcka vatten och vara möglig. Den åkte med hantverkarna härifrån.
 
Men hantverkarna som kom hit...
 
Den ena hade ett glasöga och rakad skalle, medan den andre hade tatueringar över hela armarna, lång svart hästsvans och var så lång att han fick lov att huka sig när han gick in och ut ur badrummet. De pratade ryska.
 
Det var som om det som utspelade sig här under 20 minuter var starten på en klyschig Beckfilm. "Beck – Tvättmaskinen". Om hur en 26-årig man hittas "drunken" i en tvättmaskin och hur ryska maffian nu misstänks ligga bakom dådet. Lite lagom fördomsfullt sådär, som Beckfilmer brukar vara.
 
Utöver det var de mest som hantverkare är. Tar inte av sig skorna, slänger verktyg på det ömtåliga golvet och skräpar ner. Glasskivan vid duschen tänkte jag att jag själv skulle få plocka upp spillrorna från efter att de kört in tvättmaskinen i den. Men det gick bra.
 
Så nu har vi helt nya maskiner i badrummet och kan äntligen ta tag i den där tvätthögen som växt sig till ett illaluktande monster mellan maskinerna.