Varför är barnens favoriter så nakna?

Suttit hemma under lördagskvällen och zappat runt på teven. Vi har bland annat sett Gladiatorerna. Ni vet det där progammet där tränade utmanare ska brottas mot ännu mer tränade "gladiatorer" så att varje vuxen människa utan ett sexpack på magen lägger ner chokladbiten och tänker att "i morgon, då jävlar är det jag som börjar träna.".
 
Jag uppskattar dock programmet för att jag gillar tävlandet som tv-underhållning överlag. Men när jag tittar på det här, så slås jag varje gång av en sak: Behöver nakenheten vara en del av programmet, då detta är ett favoritprogram för så många unga?
 
Man ser tv-kamerorna zooma in barn på läktaren på plats i arenan som är helt till sig när deras favoritgladiator äntrar scenen. De vrålar, klappar, hoppar och räknar ner tillsammans med domaren. "3...2...1... Noll!!"
 
Det jag skulle vilja prata om är dock som sagt något annat: Nakenheten och vad de sänder för signaler till de yngre. Jag vet inte om det kanske bara är jag som är överkänslig. Och kanske är det så att barnen faktiskt inte alls tänker på detta utan att hela konceptet bara är en cool grej och att det är så här "Gladiatorer" SKA se ut? Men tänk om de i stället lär sig att det är så här tjejer ska se ut och att det är fullt normalt.
 
Det är egentligen bara en Gladiator som är oerhört utmanande. De andra kan jag köpa, även om shortsen fortsatt visar halva rumpan på vissa av tjejerna. Gladiatorn på bilderna nedan heter "Amazon". Eller, Cecilia Söderström som hon egentligen heter. Hon är Gladiatornernas egen drottning och det ska väl även synas på hennes utstyrsel, gissar jag.
 
Indränkt i glänsande oljor med push up-bh och läppglans i åmande poseringar. Som sagt, det kanske bara är jag som tänker på detta och tycker att det är osmakligt då detta är så många barns favoritprogram. Men jag har svårt att hitta en förklaring till nakenheten.
 
Är det bara jag?
 
PS: Ingen bebis ännu hos Lundholm/Söderlund.
Men Johannas sammandragningar har börjat kännas liiite mer.
 
Nu två dagar över BF. 
#1 - - Joline:

Vad kul att det finns annat en bara massa mamma bloggar! :) Stort lycka till!

Svar: Tack Joline!
Jag gör mitt bästa för att dra mitt strå till stacken bland mammabloggarna :)
Robin - Pappablogg.com

#2 - - Anonym:

Helt ärligt kan jag tycka att detta inlägg bidrar till en slags shameing. Varför tror du/ni att det är så mycket fokus på kvinnokroppen överlag?