Lite less just i kväll, älskade Adele

Jag sitter hemma och gömmer mig för sociala medier.
 
Vi hoppar tillbaka lite i tiden. Bak till att jag skulle hem från jobbet med tunnelbanan. Jag var vid Slussen och skulle byta till Skarpnäck. "Den kommer om fem minuter. Perfekt", tänkte jag. Tunnelbanan kommer in, jag kliver på och åker därifrån. Jag kollar ner i mobilen och hör efter Gullmarsplan att nästa station är Globen. Jag har åkt fel. Jag sitter på Hagsätra-tåget.
 
Suck.
 
Aja. Det var bara att kliva av och promenera hem i stället, inget mer med det. "Men det var hemskt vad mycket folk det var på den här stationen", tänker jag och stångar mig fram tills jag går över bron, går 50 meter och får Globen till min högra sida. Då slår det mig som en knytnäve i bröstet. Det är Adele i Sverige, Stockholm, Tele 2 Arena i kväll.
 
Fan. Det var det här jag på något vis skulle undvika.
 
När det stod klart att Adele skulle ut på en ny turné, precis efter att hon släppt singeln "Hello", uppdaterade jag hennes hemsida varje dag i flera veckor. Till slut var det där, turnéschemat! Jag skrollade ner på listan. "Hon måste komma till Sverige!" Och där var det. Sverige. Jag drog fingret längs skärmen till höger och... 29:e april?! 
 
Men ååååh.
 
Hon valde alltså att komma hit en dag efter vårt planerade datum för förlossningen. Jag gick ändå in när biljetterna släpptes, kom åt biljetter, men köpte dem aldrig. Om trollet hade kommit ut redan, skulle jag ändå vilja vara hemma med hen och Johanna i stället för att springa på konsert. Eller tänk om vattnet skulle gå mitt i konserten? Katastrof.
 
Så jag köpte inga biljetter. Och nu sitter jag här, bitter och håller mig borta från alla sociala medier med en unge som trivs alldeles för bra i den där alldeles för runda och härliga magen.
 
Går jag ut från min port och 50 meter bort, kan jag se taket på Tele 2 Arena från en stenkulle med Globen upplyst intill sig. Det tar en kvart att gå till arenan härifrån. Så nära men ändå så långt bort.
 
* Imiterar Askungen där vid fönstret när hon ser slottet i fjärran *
 
Jag gick in på Snapchat, det skulle jag inte ha gjort. Där vimlade det av bilder och filmer från arenan som om hela jävla Stockholm är på konsert. Jag blev så irriterad att jag svarade en vän som hade lagt upp tiotalet filmklipp från konserten. Jag la mobilen på soffan, tog en svart bild ned i sittdynan och skrev "varför tittar du på konserten genom mobilen?!" och skickade.
 
Så barnsligt. Men det kändes bra just då.
 
Har jag förresten berättat att jag hade en biljett till Håkan Hellström på ett fullsatt Ullevi i sommar. Mm – hade. Jag fick tag på en, köpte den – och sålde den till en gammal kollega. Just i kväll svider det lite extra. Men eftersom att den konserten inte är förrän i juni kanske trollet har hunnit hitta ut tills dess.
 
Så. Nu har jag skrivit ur mig. Det var skönt. Vi väntar vidare på bebis då...
 
Vi är en dag över tiden.
#1 - - Sanna:

Svårt att inte bli engagerad :D

Du borde skaffa så man få en push-notis till mobilen så man vet att ni är påväg in :D

/Sanna

Svar: Haha! Om det gick hade jag gjort det direkt!
Robin - Pappablogg.com

#2 - - eva:

jag är mkt äldre än du men jag tycker det hela är jättespännande. så jag kikar in här några gånger om dagen. ni vet alltså inte könet?? själv har jag en son som är 33 och jag är femtiofem. inget annat för mig än att kolla bloggar. hahahh

Svar: Vi vet inte könet :)

Från början var vi helt överens om att inte ta reda på det. Sedan mellan vecka kanske 22-30 ångrade jag mig och ville veta allt. Men Johanna stod på sig att hon inte ville veta och så fick det bli :)

Så här i efterhand är jag glad över det. Det är en skön detalj som vi nu har kvar fram tills dess att hen hittar ut. Spännande!
Robin - Pappablogg.com