Varför är barnens favoriter så nakna?

Suttit hemma under lördagskvällen och zappat runt på teven. Vi har bland annat sett Gladiatorerna. Ni vet det där progammet där tränade utmanare ska brottas mot ännu mer tränade "gladiatorer" så att varje vuxen människa utan ett sexpack på magen lägger ner chokladbiten och tänker att "i morgon, då jävlar är det jag som börjar träna.".
 
Jag uppskattar dock programmet för att jag gillar tävlandet som tv-underhållning överlag. Men när jag tittar på det här, så slås jag varje gång av en sak: Behöver nakenheten vara en del av programmet, då detta är ett favoritprogram för så många unga?
 
Man ser tv-kamerorna zooma in barn på läktaren på plats i arenan som är helt till sig när deras favoritgladiator äntrar scenen. De vrålar, klappar, hoppar och räknar ner tillsammans med domaren. "3...2...1... Noll!!"
 
Det jag skulle vilja prata om är dock som sagt något annat: Nakenheten och vad de sänder för signaler till de yngre. Jag vet inte om det kanske bara är jag som är överkänslig. Och kanske är det så att barnen faktiskt inte alls tänker på detta utan att hela konceptet bara är en cool grej och att det är så här "Gladiatorer" SKA se ut? Men tänk om de i stället lär sig att det är så här tjejer ska se ut och att det är fullt normalt.
 
Det är egentligen bara en Gladiator som är oerhört utmanande. De andra kan jag köpa, även om shortsen fortsatt visar halva rumpan på vissa av tjejerna. Gladiatorn på bilderna nedan heter "Amazon". Eller, Cecilia Söderström som hon egentligen heter. Hon är Gladiatornernas egen drottning och det ska väl även synas på hennes utstyrsel, gissar jag.
 
Indränkt i glänsande oljor med push up-bh och läppglans i åmande poseringar. Som sagt, det kanske bara är jag som tänker på detta och tycker att det är osmakligt då detta är så många barns favoritprogram. Men jag har svårt att hitta en förklaring till nakenheten.
 
Är det bara jag?
 
PS: Ingen bebis ännu hos Lundholm/Söderlund.
Men Johannas sammandragningar har börjat kännas liiite mer.
 
Nu två dagar över BF. 

Lite less just i kväll, älskade Adele

Jag sitter hemma och gömmer mig för sociala medier.
 
Vi hoppar tillbaka lite i tiden. Bak till att jag skulle hem från jobbet med tunnelbanan. Jag var vid Slussen och skulle byta till Skarpnäck. "Den kommer om fem minuter. Perfekt", tänkte jag. Tunnelbanan kommer in, jag kliver på och åker därifrån. Jag kollar ner i mobilen och hör efter Gullmarsplan att nästa station är Globen. Jag har åkt fel. Jag sitter på Hagsätra-tåget.
 
Suck.
 
Aja. Det var bara att kliva av och promenera hem i stället, inget mer med det. "Men det var hemskt vad mycket folk det var på den här stationen", tänker jag och stångar mig fram tills jag går över bron, går 50 meter och får Globen till min högra sida. Då slår det mig som en knytnäve i bröstet. Det är Adele i Sverige, Stockholm, Tele 2 Arena i kväll.
 
Fan. Det var det här jag på något vis skulle undvika.
 
När det stod klart att Adele skulle ut på en ny turné, precis efter att hon släppt singeln "Hello", uppdaterade jag hennes hemsida varje dag i flera veckor. Till slut var det där, turnéschemat! Jag skrollade ner på listan. "Hon måste komma till Sverige!" Och där var det. Sverige. Jag drog fingret längs skärmen till höger och... 29:e april?! 
 
Men ååååh.
 
Hon valde alltså att komma hit en dag efter vårt planerade datum för förlossningen. Jag gick ändå in när biljetterna släpptes, kom åt biljetter, men köpte dem aldrig. Om trollet hade kommit ut redan, skulle jag ändå vilja vara hemma med hen och Johanna i stället för att springa på konsert. Eller tänk om vattnet skulle gå mitt i konserten? Katastrof.
 
Så jag köpte inga biljetter. Och nu sitter jag här, bitter och håller mig borta från alla sociala medier med en unge som trivs alldeles för bra i den där alldeles för runda och härliga magen.
 
Går jag ut från min port och 50 meter bort, kan jag se taket på Tele 2 Arena från en stenkulle med Globen upplyst intill sig. Det tar en kvart att gå till arenan härifrån. Så nära men ändå så långt bort.
 
* Imiterar Askungen där vid fönstret när hon ser slottet i fjärran *
 
Jag gick in på Snapchat, det skulle jag inte ha gjort. Där vimlade det av bilder och filmer från arenan som om hela jävla Stockholm är på konsert. Jag blev så irriterad att jag svarade en vän som hade lagt upp tiotalet filmklipp från konserten. Jag la mobilen på soffan, tog en svart bild ned i sittdynan och skrev "varför tittar du på konserten genom mobilen?!" och skickade.
 
Så barnsligt. Men det kändes bra just då.
 
Har jag förresten berättat att jag hade en biljett till Håkan Hellström på ett fullsatt Ullevi i sommar. Mm – hade. Jag fick tag på en, köpte den – och sålde den till en gammal kollega. Just i kväll svider det lite extra. Men eftersom att den konserten inte är förrän i juni kanske trollet har hunnit hitta ut tills dess.
 
Så. Nu har jag skrivit ur mig. Det var skönt. Vi väntar vidare på bebis då...
 
Vi är en dag över tiden.

Vad skriver man om medan man väntar?

Jag ser på mina sidvisningar som är högre än någonsin att ni precis som jag väntar på att bebis ska anlända till Lundholm/Söderlund. Ni kommer in hit och håller en tumme på att det äntligen ska stå "Hen är här!" i rubriken. Eller ja, inte hen, för då vet vi förhoppningsvis vad det blev. Hehe.
 
Men ännu är det ingen bebis som hittat ut och det är lugna gatan hemma. Inga tecken på att trollet vill ut alls. Så, jag får lite prestationsångest här när ni vill se bebis och jag inte kan leverera det. Och hand i hand med detta blir bloggen innehållslös. 
 
Så därför tänkte jag fråga er om det är något ni vill veta. Vilken som är min favoritfärg? Vilken film jag helst ser med trollet när det kommer ut? Eller, vad som helst. Varför ni skulle undra massa saker om mig vet jag inte alls. Men om ni har inspiration till inlägg att skriva medan vi alla rullar tummarna och väntar på bebis, får ni gärna lämna en kommentar!
 
((Jag vet att jag lovat en av er läsare redan innan påsken att jag skulle skriva ett inlägg om hur jag och Johanna träffades. Jag ska skriva det, det har bara inte blivit av)).
 

Utsikten från jobbet är inte tråkig direkt.
Visa fler inlägg