Mall of Scandinavia

I helgen var jag och J i väg till Mall of Scandinavia – nordens största shoppingcenter som nyligen öppnat i Solna. Det var faktiskt riktigt mäktigt att gå in där. Centret gav lite känsla av att vara den största taxfreen som jag någonsin sett – och med massor, massor, massor av folk. 
 
Det fanns massor av märkesklädbutiker på plats från alla möjliga märken. Men när jag och J åkte hem, hade vi bara med oss tre saker hem och det var inte från de affärerna man kan tänka sig i första hand. Först choklad från Lindt. Vi köpte två stycken Lindt-chokladkalendrar. December kommer att bli en mycket smaskig månad!

Så här såg det ut inne hos dem, hur gott?!
 


Men innan vi hittade till Lindt, var vi in på Illums Bolighus. Där hittade jag vasen nedan. Jag fastnade verkligen för den och innan vi åkte hem gick vi dit så att jag fick köpa med mig den hem. Nu pryder den skänken i vardagsrummet och jag är hur nöjd som helst. Den var lite udde, men samtidigt läcker. Mycket nöjd med detta köp!Och så köpte vi en grå kofta till knodden.
Den har jag dessvärre ingen bild på nu :)
 

Kom så matchar vi tillsammans

För tre år sedan hittade J ett par söta strumpor på Tradera. Hon köpte dem och sedan ramades de in tillsvidare – fram tills häromdagen. Numera ligger de i knoddens egen våning i skänken. Hon beställde i veckan hem strumpor till både mig och henne. Så nu kan vi matcha alla tre tillsammans när april/maj är här och knodden är född.
 
 

En fredagskväll på Riche

Jag fick se på Facebook att en god vän var i Stockholm över helgen på en kurs, fredag-söndag. Jag hörde av mig och frågade om han hade någon tid över. Fredagskvällen låg fri och vi bokade snabbt in att vi skulle ut och äta något. Jag tog mig mot hans hotell och fick ett sms på vägen att han via en kontakt fixat ett bord på Riche. 

Fixa ett bord på Riche klockan 19.00 en fredag samma kväll. Det gör man inte hur som helst. Och jag som aldrig hade varit där tidigare. Perfekt! Vi åkte dit, hälsades välkomna av Anders Timells son Kim (samma hår, röst och haka som sin far, så himla lik!). Han bjöd på varsin öl i väntan på bordet.

Maten kom efter en stund. Och vilken mat vi åt! Jag åt älgytterfilé. Alltså jag överdriver inte ens lite om jag säger att det var det godaste jag ätit i livet. Ja, Riche är lite dyrare, men ändå inte så farligt och definitivt inte efter vad det smakar. Vi körde förrätt, delade på en flaska vin och åt varsin varmrätt för totalt 750 kronor var. Inte så farligt ändå.

Och som sagt, maten var gudomlig. Får du chansen att uppleva Ricke någon kväll, så ta den!
 

Fredrik körde på Riche egen burgare. 


Medan jag gick på älgytterfilén. Magisk.

Visa fler inlägg